Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zafer Öztek - Halk Dilinde Sağlık Deyişleri Sözlüğü (1992)
Sayın funghu ;
Adam eline kılıcı almış çıkmış minbere... Eeee .... karşıda gerçek düşman olmayınca böyle kılıcı ele alıp poz vermek kolay. Poz verimesi yetmiyor ; başlıyor konuşmaya :
"Vakfedenin vakfına (miras bırakma şartına) uymayanı Allah mahveder!!!!!!!!!"
Bunu Ayasofyanın her zaman namaza açık olduğunu bildiği halde sanki ilk kez namaz kılınmaya açılıyormuş gibi açıklama yapan kişi. Bir kaç ay sonra Ayasofya tekrar eski haline dönünce çıkıp tek söz söylemiyor...
Neyse bunları geçelim. Gerçekten de vakfedenin vakfetme koşuluna uymak gerek....
Önce vakıf nedir ? Buna açıklık getirelim. Bir kişi veya kurum , kendine ait mal varlığını (taşınır-taşınmaz-nakit vb.) genelin (kamunun) hizmetine sunmasıdır. Bizdekiler ise tek kuruş vermeyip vakıf kurup tüm maddi varlığı devletin hazinesinden alıyor. Böyle vakıf olamıyacağını hepimiz biliriz.
Neyse bunu da geçelim.... Anlatacağım bu da değildi....
Mustafa Kemal Atatürk kendine ait İş Bankasındaki parasının varlığının gelirlerini miras olarak Türk Tarih Kurumuna , Türk Dil Kurumuna , CHP ye , Kızkardeşine , üvey çocuklarına miras bırakıyor. Vakfın ta kendisi değil mi?
12 Eylül Faşist Diktatörü Kenan Evren gelip TTK ve TDK nun Atatürk vakfına el koyuyor... Şimdi bu vakfedenin amacına ihanet değil mi?
Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi malı olan Atatürk Orman Çiftliği onun isteği ile Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına vakfedilmiştir (miras bırakılmıştır). Peki şu an bu vakıf malına ihanet edilmiş mi , edilmemiş mi? O bölgede gençliği geçmiş olan biri olarak çok iyi biliyorum...
Peki bunları durup dururken mi yazdım. Hayır Türk Dil Kurumu'nun bir sözlüğü üzerine yazdım...