Yıllara Göre Komedi Eserlerini Derliyorum

anilkolmuk

Yeni Üye
9 Ara 2025
2
5
Herkese merhabalar. Tallinn, Estonya'da yaşayan bir sosyolog ve dijital pazarlamacıyım. Komedinin dönemin koşullarına bağlı olarak yaşadığı değişimi ve eğlence anlayışımızın evrimini nitelendirmeye çalıştığım bir yazı dizisi oluşturuyorum. Sitenizle de bu sebeple tanıştım. Öncelikli olarak yönetici arkadaşlar başta olmak üzere emek veren herkese kocaman teşekkürler. Fakat gerek konu hakkındaki cahilliğim gerekse de içerikleri derleyememem nedeniyle sizden naçizane yardım talep ediyorum.

1890'dan itibaren 10 yıllık periyotta en çok okunan ve bilinen karikatür eserlerini bir araya getirmeye çalışıyorum. Dönemin ruhunu yansıtabilecek ölçüde olması benim için en önemli eşik. Ama konu hakkındaki deneyimim maalesef Erdil Yaşaroğlu ve Umut Sarıkaya'dan öte değil.

Tekrar herkese teşekkür ediyorum.

Çitaku

Yeni Üye
28 Ocak 2015
124
623
Merhaba,
Başlangıcı neredeyse meşrutiyet'e kadar almışsınız. Tamamlamayı başarırsanız çok değerli bir çalışma olacaktır ama dürüst konuşayım, işiniz çook zor. Hem belirlediğiniz zaman aralığının genişliği, hem Osmanlı'da ve Türkiye Cumhuriyeti'nde mizah yayıncılığının zengin çeşitliliği hem de sizin (elbette abartmışsınızdır ama; ) bu konuda güncel bir iki isimden ötesine pek hakim olmamanız biraz umut kırıcı. Yine de... Neden olmasın? :) Belki de bunu başaracak kararlılığa, çalışkanlığa ve disipline sahipsinizdir. Başarırsanız ne mutlu bize.
Çizgi Diyarı'nda mizah dergileri'ne şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ana sayfadan da ulaşılabiliyor. Aradığınız herşeyi bulamayabilirsiniz yine de çok zengin bir arşiv:
https://www.cizgidiyari.com/forum/f/mizah-ve-cizgi-roman-dergileri.523/

Bir de Levent Cantek ve Levent Gönenç'in yazdığı şu kitabı önereyim:

Kitap, planladığınız çalışma için düşünsel bir omurga oluşturmanıza ve bunun çevresinde bir iskelet inşa etmenize, en azından başlangıçta çokça, yardım edecektir.

Umarım hedeflediğiniz işin altından kalkabilirsiniz.

Sevgiler.

anilkolmuk

Yeni Üye
9 Ara 2025
2
5
Merhaba,
Başlangıcı neredeyse meşrutiyet'e kadar almışsınız. Tamamlamayı başarırsanız çok değerli bir çalışma olacaktır ama dürüst konuşayım, işiniz çook zor. Hem belirlediğiniz zaman aralığının genişliği, hem Osmanlı'da ve Türkiye Cumhuriyeti'nde mizah yayıncılığının zengin çeşitliliği hem de sizin (elbette abartmışsınızdır ama; ) bu konuda güncel bir iki isimden ötesine pek hakim olmamanız biraz umut kırıcı. Yine de... Neden olmasın? :) Belki de bunu başaracak kararlılığa, çalışkanlığa ve disipline sahipsinizdir. Başarırsanız ne mutlu bize.
Çizgi Diyarı'nda mizah dergileri'ne şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ana sayfadan da ulaşılabiliyor. Aradığınız herşeyi bulamayabilirsiniz yine de çok zengin bir arşiv:
https://www.cizgidiyari.com/forum/f/mizah-ve-cizgi-roman-dergileri.523/

Bir de Levent Cantek ve Levent Gönenç'in yazdığı şu kitabı önereyim:

Kitap, planladığınız çalışma için düşünsel bir omurga oluşturmanıza ve bunun çevresinde bir iskelet inşa etmenize, en azından başlangıçta çokça, yardım edecektir.

Umarım hedeflediğiniz işin altından kalkabilirsiniz.

Sevgiler.
Selamlar tekrar. Değerli geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Öncelikli olarak eseri satın alacağım. Ardından süreç ile ilgili daha deneyimli bir taraftan sizinle tekrar görüşmek istiyorum.

Saygılarımla