Yeşilçam ve seslendirmenin duayeni Ergün Uçucu (79) vefat etmiştir...

Dedecan 61

Süper Üye
25 Şub 2019
1,775
4,511
Haberi okuyunca bayağ bayağ hüzünlendim be dostlar.. Ergun üstadı daha çok yeşilçam severler Müjde Ar"ın meşhur İffet filminden hatırlarlar zahir.. Değerli üstadımızı hüzün ve hasretle anacağız.. Allahtan gani rahmet dilerim.. :(

maxresdefault.jpg

Dedecan 61

Süper Üye
25 Şub 2019
1,775
4,511
0

0

ERGÜN UÇUCU KİMDİR?
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Ankara Devlet Tiyatrosundan emekli olmuştur. Yıllarca TRT'de Tatlı Cadı gibi dizilerde, filmlerde seslendirme yapan sanatçı, sinema filmi ve dizilerde de oynamıştır. Susam Sokağı adlı çocuk programındaki kurabiye canavarını yıllarca seslendirmiştir.

Ergün Uçucu, Ankara Sanat Tiyatrosu'nda da görev yapmıştır. İlginç ses rengi ile onu tanımayan yoktur.

2011 yılında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Başkanlığı'nca Cüneyt Gökçer anısına ilk kez verilen "75. Yıl Cüneyt Gökçer Tiyatro Ödülleri" kapsamında Erkek Oyuncu Onur Ödülü'ne Ergün Uçucu uygun görüldü.

Televizyonda "Uykudan Önce" çocuk programını sunmuştur daha sonra Adile Naşit devam etmiştir.

Tiyatrocu olan Canberk Uçucu (d.1969) adında bir oğlu vardır.

.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,556
5,251
Osmaniye
Allah rahmet eylesin. ruhu şad makamı cennet olsun.

En sevdiğim dublaj seslerinden biriydi...Eskiye dair güzel şeyler birer birer gidiyor.

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
362
1,396
Çengelköy
Ergün Uçucu bir dizide "Kuş sesleri ovalara yayılır" şeklinde başlayan bir çocuk şarkısı söylemişti.
Hangi diziydi hatırlamıyorum.
Senelerdir o şarkı aklıma gelince Ergün Uçucu'yu hatırlarım.
Allah rahmet eylesin.

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,410
6,710
Ankara
Allah rahmet eylesin. Benim de aklımda, (siyah beyaz dönemde tabi) melon şapkasıyla çıktığı bir banka reklamı vardı (galiba hisarbank reklamıydı)