Yeni İnsan - Sayı 15-16 (1993)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
759
10,610
İstanbul
tw93vwq.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,257
6,628
Sayın funghu ;

"-- Kuantum mekaniği son sözünü söyledi mi?
-- Kesinlikle hayır. Kuantum mekaniği bir gün gelecek daha da geliştirilecektir, değiştirilecektir, hatta belki yıkılacaktır. Einstein'in "Ebedi teoriler bilimde yoktur. Her teorinin yavaşça bir yükselmesi, zaferi vardır. Ondan sonra hızlı bir şekilde düşebilir. Yeni bir teori oluşturmak, eski bir ağılı yıkıp yerine bir gökdelen dikmek değil, bir dağa tırmanmaya benzer. Böylelikle daha yeni ve daha geniş bir manzarayla karşılaşırsınız." Bilimde en önemli şeylerden bir tanesi de doğru soruyu sormaktır. "

Bu söyleşide yanıt veren Hasan Gül'e ait. (Kuantum ve Mekaniği ve Materyalizm" başlıklı söyleşiden)
Vargı : Gerek kuantum fiziği , gerekse bigbang teorisinin çok ama çok tutarsızlıklar barındırdığını hatta spekülasyon içerdiğini , hatta kötü amaçla kullanıldığı bir gerçektir. En azından ben böyle düşünüyorum...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

***Belirtmesem olmazdı : Ben bu dergideki birçok içeriğe katılmıyorum. Ayrıca bu dönemdeki Yalçın Küçük'ün tutumunu hiç ama hiç doğru bulmamıştım. Sonradan (Yalçın Küçük'e bunu söylediğim için çoook üzgünüm ama çaresizim) kıvırsa bile söylediği nedenler tutarsız ve saçmaydı... (Bunu bilen bilir Doğu Perinçek'te yapmıştı. )...