Yaşlı Adam ve Deniz

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
10,010
"Belki de birbirimize benziyoruzdur... Senle ben... Ama biliyorsun ki balık, kardeşim de olsan seni öldürmem gerekiyor."
Fransız illüstratör Thierry Murat , Ernest Hemingway 'in klasikleşmiş eserinden uyarladığı bu resimli romanla farklı bir okuma deneyimi sunuyor.

xt4cyyf88eotbgp7g.jpg

Konu, eserin tanıtımını yapmak için açılmış olup link içermemektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,481
9,143
Çok sevdiğim bir romandır. Hemingway'i bu romanıyla tanımıştım , bir hayli geç tanıdığımı düşünüyorum. İlk okuduğum zaman çok etkilenmiş , bir kez daha okumuştum. Daha sonra tv.den izlediğim . bu romanın film olarak uyarlamasında , tıpkı dostum @Calligrapher gibi ,Spencer Tracy'yi çok başarılı bulduğumu hatırlıyorum. Sonraki yıllarımda hayat hikayesini öğrendiğimde , intihar olayı beni daha da etkilemişti.
Ama , 1922 yılında gazete muhabiri olarak İstanbul'a gelmesiyle ilgili daha da detay bilgilere ulaşınca , yazılarındaki Türklere ve Atamıza bakış açısı , kullandığı cümleler ,benim için tam bir hayal kırıklığı olmuştur.

Tüm bunlar bir yana , eserin edebi açıdan güçlü yapısı ve de Sn. @cagan73 'ün paylaştığı çizgi roman uyarlaması için , şapka çıkarmak gerekir diye düşünüyorum. Thierry Murat'ın bu eserin uyarlamasıyla ilgili çalışması konusunda , değerli dostlarım , Sn. @Calligrapher ve Sn. @İnanna Salome 'nin yorumları herşeyi anlatıyor. Paylaşımı için Sn. @cagan73 'e ve de katkıda bulunan dostlarıma teşekkür ederim.