Yankılar - 2016(Grafik Roman) - Mike Richardson, Gabriel Guzmán, Java Tartaglia

Tarkan88

Çeviri & Balonlama
14 Nis 2018
63
1,124
Selamlar Diyar dostlarım. Evet, uzun zamandır üzerinde çalıştığım ama bir türlü tamamlayamadığım bir eseri sonunda sizlerle paylaşıyorum. Çalıştığım ana seriden bir türlü vakit bulamıyordum ama farklı bir hikaye görünce de yapmak ve paylaşmak istedim. İlk başta konusu ilgimi çekmişti fakat sonradan okudukça benim için çok farklı şeyler hissettiren ve düşündüren bir eser oldu. Belki benim gibi aranızda başka arkadaşların da ilgisini çeker ve okurlar. Hatırlatmama gerek yok ama yorumlarınızı ve varsa hatalarımı(ki büyük ihtimalle vardır çünkü uzun bir eserdi ve süreç uzun olduğu için gözden kaçanlar olmuştur) lütfen belirtin. Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden keyifli okumalar. Güzelliklerle kalın.

f3jge8z.jpg


Bir cinayeti önlemek için katil olur muydunuz? Sorunlu bir tip olan uçuş acentesi pilotu Fred Martin, tuhaf ve şiddetli bir fırtınaya yakalanır ve uçağının kontrolünü kaybeder. Martin daha sonra sağ salim uyanır ancak otuz yıl geçmişte olduğunu ve geleceğini mahveden korkunç bir olayı düzeltmek için eline imkânsız bir fırsatın geçtiğini fark eder.

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,000
5,925
İlginç bir konu ve çizimlerde popüler çizgi romanların son dönemlerdeki gözde çizeri Gabriel Guzman .
Conan , Lady Death , Kull gibi kahramanlarla uzayıp giden Guzman çalışmalarında , daha çok Star Wars serisi ve bu serideki Darth Vader karakteri hafızamda kalmış. Sn. @Tarkan88 'in emekleriyle okuma imkanına kavuşacağım '' Yankılar '' eserinin konusu da oldukça ilginç gözüküyor. Guzman'ın bir kısmını saydığım yukarıdaki eserlerinin ortak özelliği , renklendirme yapan sanatçıların bu eserlerde önemli yeri olduğudur. Bu eserde de farklı renklerle göz alıcı renklendirme yapan Tartaglia'nın , karelerde ışık kaynağının etkisini gözönüne alarak yapmaya çalıştığı ara renklerle tonlamaları , özellikle dikkatimi çekti. Zira , Tartaglia'nın bu çalışmasında ulaştığı '' gerçekçilik '' tıpkı siyah beyaz çizgi romanların çizimlerinde gördüğümüz başarılı taramalar gibi , eseri estetik açıdan bir hayli ilgi çekici yapmış. Çok teşekkürler emeklerinize @Tarkan88
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,875
5,119

Sayın Tarkan88 ;


Bilmem dikkatinizi çekti mi ? 6. sayfada bir harita var.
Yıllar yıllar önce herkes İsrail hayranlığı yapıyor ve onların teknolojik başarılarını övüyordu. O yıllarda ( ilkgençlik dönemim ve gençlik dönemimde ) işi biz sınıfsal açıdan inceliyor ve bakıyorduk. Kapitalizmin ve onun ileri aşaması olan emperyalizmin ne olduğunu bildiğimizden olsa gerek ; çevreme "Emperyalizm ve onun işbirlikçileri getirip Ordadoğu'ya bir kanser hücresi gibi bir suni devlet yarattı ( bıraktı ). Bu kanser hücresi tüm Ortadoğuya yayılacak ve bütün Ortadoğu'yu bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha korkunç kana bulayacak. Unutulmasın onların arkasında ABD ve AB emperyalistleri var. ...."
Bizim gibi olaya bakmayan çoğunluk ABD ve AB ve İsrail hayranları o zaman hep bizi hedef alırdı. Biz azınlıkta kalırdık... Bakmayın şimdilerde herkesin Filistin'i desteklemesine ( hoş bunlar yine sözde kınıyorlar İsrail'i ) . ..

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...


 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,188
8,095
Çok ilginç bir konuyu işlemi senarist.
Beğenerek bir çırpıda okudum.
Bana zaman zaman " GELECEĞE DÖNÜŞ " film üçlemesinin bazı sahnelerini hatırlattı.
O sahnelerde profesör özellikle bazı olaylara müdahale edilmemesinin üzerinde önemle duruyordu.
Gerekçesi de tarihsel akışı değiştirmemek içindi.
Ama bu eserde senarist bu özelliği pek dikkate almamış.
Paylaşım için ellerinize ve emeklerinize sağlık üstadım. Teşekkürlerimle.
 
Üst