Yabancı Dilde Çizgi Romanlara Erişilebilecek Platformlar

direnc11

Yönetici
11 May 2009
9,868
34,276
İstanbul
Sevgili dostlar,

Birkaç gerekçeyle bu başlığı açma ihtiyacı duydum:

1) Yabancı dilde eserlere erişimin olanaklarını yaygınlaştırmak, ilgili tüm dostlarımızın haberdar olmasını sağlamak.

2) Forumumuzda paylaşılan ve linkleri kırık eserlerin linklerinin yenilenmesi çabasında tüm dostlarımınızın desteğini alabilmek.

3) Şurada belirtilen hususlara dikkat ederek içeriğimizi zenginleştirmek.

Epeyce bir süredir yabancı dilde çizgi romanlarla ilgili ciddi bir araştırma yapmadığım için bilgilerim çok güncel değil. Benim hâlihazırda takip ettiklerimi yazayım, dostlarımız bu listeyi zenginleştireceklerdir. Yeni öneriler geldikçe listeyi güncellerim.

Dediğim gibi bu listeyi sürekli güncellemek lazım. Özellikle fumetti ve frankofon eserlere erişim olanağı sağlayacak siteler eklenirse güzel olur. Bir de bu platformlara erişim çok zor olmamalı. Zorlu üyelik şartları vs... istenmemeli.

İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
73,601
Sevgili "direnc11" üstadım,
Benim en çok baktığım sitelerin başında bir Endonezya sitesi olan Kaskus geliyor. Daha çok Frankofonları İngilizceye çeviren iyi ÇB'cıları vardı, ama artık az iş yapıyorlar. Şimdi hazır İngilizce basılmış olanlara daha çok yer veriyorlar. Aşağıda ilgili thread'in son sayfasını veriyorum, forumun kendisine girildiğinde bu sayfalara zor erişiliyor, google'dan arayarak ("Kaskus" + albüm adı şeklinde) da ulaşılabilir, ben aşağıdaki sayfalardan birini açıp son sayfaya gidiyorum:

edit@ben bunu yazana kadar "All4all" da linkini vermiş zaten.

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,982
28,550
Mersin

Bunlar da bir kaçı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,279
16,523

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,261
9,574
Aslında bir çizgi roman sitesi değil ama en son kontrol ettiğimde 3 tb'ın üzerinde çizgi roman olan bir site. Daha önce de paylaşmıştım, burdada da dursun.

Osidi

Süper Üye
14 Eyl 2009
809
9,100