Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Öncelikle herkese mutlu yeni yıllar
Geçen yıl olduğu gibi bu yılın ilk günü için bir çizgi roman çalışması yapmak istedim. Geçen yıldan farklı olarak bu sefer çeviriyi de ben yaptım fakat geç başlamam nedeniyle biraz gecikti ve aceleye geldi . Bu sefer size 2026 yılına girmeden 3 gün önce bulduğum ve animasyon serisinden uyarlanan x-men mangasını çevirmeye çalıştım. Şahsen çizimlerini yeni 97 çizgi roman serisine göre daha iyi buldum ve bu sefer farklı olarak orijinal ingilizce dosyayı yükledim böylece karşılaştırma yaparak hatalarımı veya eksik kısımları yorumlara yazarsanız ayrıca sevinirim. ( Not: Hayır Jubilee 19. sayfada Ankara ağzı yapmıyor, gerçekten "what the heck" ifadesini çevirmeye çalışırken öyle bir şey ortaya çıktı)
İkinci konuya gelirsek muhtemelen bu benim paylaştığım son çizgi roman. Geçen yıl bazı çalışmalarını özellikle incelediğim bu forumdaki iki çevirmene bir nevi özenerek bu işe girmiştim ve hem aşırı zorlandım hem de işin aşırı yavaş olmasından dolayı en fazla 1,5 çalışma yükleyebildim (bekleyen varsa günah şehrini bitirmeyi düşünmüyorum ama belli olmaz). Belki ben yavaştım belki paint kullanmak gibi bir ilkellik yapmam nedeniyleydi, yine de yaptığım işlere ortalama bir seviyede bakıyorum. Muhtemelen diyorum çünkü net bir bırakma değil bu, yıl içinde canım isterse ve ortaya bir şey çıkarsa yine atarım ama üniversite ve sonrasını düşününce oldukça zor olduğunu belirtmem gerek. Kısaca hepinize destekleriniz için teşekkürler ve tekrardan mutlu yıllar.