Witchblade: Day Of The Outlaws (ONE SHOT)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,864
32,072
İstanbul
WITCHBLADE: KANUN KAÇAKLARIN GÜNÜ
WITCHBLADE: DAY OF THE OUTLAWS

Witchblade, Colorado’daki küçük bir kasabada şerif olarak görev yapmaktadır. Ancak yaşanan bir tartışmanın ardından hakkında şüpheler ortaya çıkar.
Kasaba halkı onun bir cadı olduğuna inanmaya başlar. Güvensizlik ve korku hızla yayılır ve sonunda Witchblade kasabayı terk etmeye zorlanır.
Witchblade kasaba sınırlarını henüz yeni terk etmişken, kasabanın üzerine yeni bir felaket çöker. Acımasız bir çete onun yokluğundan faydalanarak
kasabayı terörize etmeye başlar. Oysa kasaba halkını koruyabilecek tek kişi artık orada değildir.
Artık kasaba halkı tehditle tek başına yüzleşmek zorundadır. Eski şerifleri olmadan kendilerine şu soruyu sormaktadırlar:

Karanlık yaklaşırken ve onları koruyan kişi artık yanlarında değilken nasıl hayatta kalacaklar?

7We0354619245612DI.jpg

50591509wc.jpg

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,447
60,676
İnceleme: Witchblade - Kanun Kaçaklarının Günü
17 Nisan
Yazan: Dustin Cabeal

Şerif Enola, bu tek sayılık çizgi romanda Witchblade rolünü üstlenmiş. Şunu da söylemeliyim ki, oldukça çekici. Bazen bir karakteri sadece görünüşüne göre değerlendiririm ve bu çizgi romanda da öyle yaptım. Önce Witchblade var. Sonra bir Western'de Witchblade var. Tamam, bunu da ele alacağım; görünüşü bir kenara bırakırsak, çizgi roman sadece fena değil. Tek sayılık çizgi romanları okurken her zaman hikayeden daha fazlasını isterim. Bu çizgi roman da bana aynı şeyi hissettirdi. Hikayenin daha fazla sayfasına ihtiyacım vardı.

Çizgi roman, Enola'nın Vahşi Batı'da sıcak bir banyo yapmasıyla başlıyor. Amos içeri dalıyor. Çalınan parasını geri almaya çalışan bir haydut. Amos, parasının bekleyebileceğine ve bu Witchblade ile birlikte olmaya karar veriyor... onu suçlayamam. Tabii ki, çıplaklığını görmeden önce küvetten fırlıyor ve savaş teçhizatı onu sarıyor. Birkaç kişiyi alt ediyor, ama kasaba rahibi içeri girip onu cadı olmakla suçlayınca durduruluyor.

Elbette cadı, ama kasabaya büyü yapmıyor, yardım ediyor. Yerli Amerikalı kökenleri yüzünden ondan daha da nefret ediyorlar, bu yüzden yalan söylüyor olmalı. "Hepinize lanet olsun, gidiyorum," diyor ve atı da alıyor. Tam o sırada kötü şeyler olmaya başlıyor. Estacado ve adamları kasabayı ele geçirmek için geliyorlar. Krallar gibi yemek yemek, işçileri yönetmek ve kadına tecavüz etmek istiyorlar... her zamanki gibi. Rahip kaçmayı başarıyor, ancak kendini Enola'nın insafına kalmış buluyor. Enola geri dönmeye ve kasabaya yardım etmeye karar veriyor. Sonunda "Annie, silahını al" durumuna düşüyor. Estacado'yu kasabadan kovuyor ve adamlarına kalmalarını ve yerliler pislik olsa bile kasabanın tadını çıkarmalarını söylüyor. Cadı Kılıcı yine yola koyuluyor.

Bu çizgi romana girmeye başladığımda bitmişti bile. Çizgi romanı okumak ve onu batı atmosferinde görmek eğlenceliydi, ama daha fazla hikaye olabilirdi. Çizgi roman, bu tek sayılık eserin amacının ne olduğunu merak etmeme neden oldu. Bence bir seri olabilirdi çünkü temelde potansiyel var. Dediğim gibi, kovboy günlerinde Witchblade iyi bir okuma olurdu. Bunun yerine hiçbir hikaye bulamadım. Bence tek sayılık eserler, okuyucunun çizgi romandan tamamen keyif almasını ve daha fazlasının yapılmasını istemesini amaçlamalıdır... sonuçta bu, karakteri kalıcı hale getirmek için tek şansları olabilir.

Yazar: Joshua Hale Fialkov

Çizer: Nelson Blake II

Elinize sağlık Üstat @SenSei . Çok teşekkür ederiz.