Wish We Weren't Here

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,928
25,145
9yqc34u5cmb9a089g.jpg

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,541
84,404
hiçbiryerde :)
Peter Kuper ismi yabancı değil. Ülkemizde de yayımlandı sanırım Flaneur yayınevinden bir kitabı. Yanlış mı hatırlıyorum ya, bakayım... Kafka diyecektim aslında...

Kafkaesk On Dört Öykü​

,​

ve bir de

DönüşümThe Metamorphosis​

kitapları yayınlanmış bizde...

Bu kitabı da merakla inceleyeceğim.
Eline sağlık @Osidi üstadım.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,443
8,835
Bir sanatçının, özellikle New York Times gibi popüler bir yayın organında, çalışmalarının periyodik olarak yayınlanmasının hiç de kolay olmadığını düşünüyorum. Peter Kuper, mesajlarını kendine özgü çizimleriyle, düşündürerek okura ileten önemli sanatçılardan. Nitekim diyarımızda Sn. @balkan tarafından paylaşılan, sanatçının, özellikle ''Kafkaesk 14 öykü '' kitabını okuduktan sonra, Kafka'yı çok iyi yorumladığını görüp, kitap olarak da kolleksiyonumda bulunsun diye sipariş etmiştim. ( Nitekim , 2023 yılındaki konuya ilişkin mesajımda ; '' Peter Kuper' in Kafka uyarlamalarına takmış durumdayım. Okumalarımda öncelik bu kez Kuper'de !! Çizimleri - Kafka Ruhu - na son derece uygun. '' diye yazmışım ! )

Sn. @Osidi 'nin sunduğu bu yeni Kuper kitabının ismine baktığımda, kendisinin diyarımızdaki '' çizgi roman - müzik dünyası '' ilişkili yayınlamalarından dolayı olacak, Pink Floyd'un efsanevi albümü geldi aklıma; '' Wish you were here '' !!! 😆😆😆 Ancak, sayfaları çevirdikçe , konunun İklim krizine geldiği görülüyor. Kuper, yine ilginç saptamalarda bulunmuş. Üstelik '' hınzırca ''diye tanımlanabilecek, metamorfoz çizimleriyle ! Ne de olsa daha şimdiden, insanoğlunun çevreye zarar veren etkileri, ciddi birer ekolojik sorun haline dönüşmüş durumda.

Sanırım, sanatçının gerek bu , gerekse de daha önce diyarımızda yer almış eserlerini gördükten sonra, '' tıpkı benim gibi sipariş verecek dostlar olacaktır '' diye düşünüyorum. Sn. @yeryüzü 'nün mesajı bu açıdan önem taşıyor.

Teşekkürler Sn. @Osidi . Ama, '' bizi müziksiz bırakmayın '' diyorum ! 😆😆😆

Son düzenleme: