Win 10 Hakkında Önemli Duyuru

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,395
Sayın arkadaşlarım,

Hepinizin bildiği üzere 29.07.2016 tarihi,win 10 'nun ücretsiz yükseltilmesi için son gün.Bundan sonraki zamanlarda ücretli olacakmış.
Ben zannediyordum ki ,yüklesek bile söz konusu tarihten sonra , yine de para ile satın almamız gerekecek.Öyle değilmiş,şimdi yükleyenler,ücretsiz olarak kullanmaya devam edeceklermiş.Bunu öğrenince şöyle bir işlem yaptım.İsteyen arkadaşlar da uygulayabilirler.
Bunu yapmak zorundaydım,zira xp nasıl bittiyse, wın 7 yi de bitirecekler, wın 10 son işletim sistemi olarak kalacak,güncellemelerle yaşamını devam ettirecek.

Bilgisayarlarınızın diskleri 2 'ye bölünük olduğunu varsayıyorum.

1-Önemli dosyalarınızı 2 .nci diske kopyalayın .(her ihtimale karşı)

2-Acronis ile şu an kullandığınız sistemi 2.nci diske yedekleyin.

3-Microsoft'un sitesine girip wın 10'u yükletin.Siz hiç bir şey yapmıyorsunuz,o sonuna kadar işi götürüp,bir iki küçük soru ile işi
bitiriyor.

4- İlk sayfa açıldığında iki seçenek sunuyor.
win 10 veya wın 7 mi diye soruyor.İki işletim sisteminiz oluyor.

5-Ancak eski işletim sisteminizin çalışması için gerekli dosyaları Program Files'in içine windows.old klasörünün içine atıyor.
Yanılmıyorsam bunu 29 gün sonra otomatik olarak silecek.Bu yüzden , ben kendim,program ekle kaldırdan sildim.Böylece diskim yer kaybetmekten kurtulmuş oldu.

6-Win 10 da acronis ile 2.nci diskime yedekledim.

7-Şimdi 7 dakikada , ister win 10'u , ister Win 7 'yi Acronis ile geri getiriyorum.

8-Elimiz mahkum olduğunda (sadece win 10 'a esir olacağımız gün)bilgisayarımda çalışan Win 10'num hazır olacak,Allah ömür verdiyse.

Arkadaşlar, son olarak Acronis 2014 CD si ile yedekliyor ve geri getiriyorum.

Acronis 2016 yı çeşitli sitelerden indirdim, İSO olduğu söylendiği halde CD yapamadım.Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa mutlu olurum.

Sonsuz selamlar,umarım sizlere faydalı olmuşumdur.

 

Kayıtsız Eleman

Süper Üye
13 Tem 2015
564
2,497
Anadolu Yakası
Ben ilk upgrade edilmeye başladığından beri Windows 10 kullanıyorum, zaten makinemi Windows 8 kurulu olarak almıştım. Genelde memnunum ama gizlilik ayarlarını iyi yapmak gerek, onu Chip ya da benzeri sitelerden nasıl yapılır öğrenmek mümkün. Windows 8'den en büyük avantajı Windows Mağaza için oturum açtığınızda bilgisayar için oturum açmış olmuyorsunuz. Screenshot alımı için ayrı programa gerek yok eskisi gibi klavye tuşlarıyla screenshot alınabiliyor, Fn+Win+Insert yapmak gerekli. Güncellemeler daha basit ve toplu halde tek bir dosya ile yapılabiliyor. Win 10'un temiz bir kopyasını sistemden dilediğiniz zaman format atmadan kurmak mümkün. Ama bazen görev çubuğu kitleniyor, onun için de görev yöneticisinden File Explorer'ı yeniden başlat gerekiyor. Ekran ya da grafik kartı yüklemelerinde bazen Windows kendisi yeni baştan bir güncellemeyi indirebiliyor.Yani kararı kullanan versin, sırf görev çubuğu var diye Win 8'den memnunsanız bırakmaya değmez bence.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,994
ordu-turkey
Şu an win 10 kullanıyorum.Çok hızlı bir sistem en eski pc de bile hızlı çalışıyor ki işyerimde bizzat canlı şahidim.Yalnız bu sistemin güncellemeleri bazen sistemi yavaşlatıyor.Eğer solidstate harddiske bu sistem yüklenirse açılış normalde 10 sn ise 3 sn gibi rekor hızda açılıyor ki bunu gören tanıdığım var.Bu sistemin tek sorunu lisansız crackli oyunları oynatmaya izin vermiyor.Eğer birde office 360 ücretsiz indirip mağazadan yüklerseniz powerpoint sunumlarının nasıl cam gibi canlı olduğuna şaşarsınız.Mağazada yok yok kota derdi ve yer sorununuz yoksa bolca program vb. kurma şansınız var.Bence eğer sesli komut sistemi türkçeleşirse bu sistem geleceğin bu ülkede tek sistemi olur.
 

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
572
2,542
Win 10'u az önce kurdum.
Resim geçişlerini, tabletteki dokunmatik geçişlere benzetmişler,
pek beğenmedim. Resim olsun videolarım olsun diğer dosyalarım olsun
hepsini yerleri nerede olursa olsun anında görüntüledi.Şaşırdım. :)
Tabii bunda İ5 işlemcinin katkısı da büyük. Yavaş yavaş incelemeye
başladım. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. :)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,034
Bilgisayarımı yıllardır xp ile kullanıyorum.:)
Bir kaç defa servise yolum düştü,memnun kalmadığım için kendim formatlama yolunu seçtim.Başka cd olmadığı için xp ile de devam ettim.
Konuyu okuyunca ilgimi çekti.
İşletim sistemimi değiştirebileceğim,özellikle de cd olarak indirip daha sonra da formatlamaya devam edebileceğim eğer varsa türkçe sitelere yönlendirebilecek dostların mesajlarını bekliyorum.Site olarak isim vermek forum kurallarına aykırı ise özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirim.
Bu pazar çalışmamayı düşünüyorum.Bu boşlukta deneyebilirim.
 
Üst