Wall Street'te Bir Adım Önde_Peter Lynch

MİKA

Yeni Üye
7 Mar 2015
60
939
Borsa hisse senedi yatırım fonu yöneticiliği yapmış, mesleğinde bir efsane olarak nitelendirilen, duayen isim Peter Lynch'in tüm kitaplarını okudum ve en azından bir, ikisini çevirip yayınlamak istedim. Boş zamanlarımda, düzenli olarak her gün 3 sayfa çeviri, 1 tane grafik düzenleme yaparak 2 ayda paylaşım aşamasına getirdim. Peter Lynch bu kitap'ta adına finans yada borsa uzmanı denilen kerameti kendinden menkul insanların ne biliyorsa aynısını ve daha fazlasını sıradan insanlarında bildiğini, ama "bildiğini bilmediğini" çeşitli örneklerle anlatıyor. Kitap çok eğlenceli, mizahi, ironik ve samimi bir dilde yazılmış. Kitapta Peter Lynch’in meslektaşlarını iğneleyerek onlarla kafa bulduğu ve sıradan insana "siz onlara değil kendi gözlemlerinize bakın" dediği pek çok sayfa bulacaksınız. Peter Lynch'in bilgisayar çıktısından aldığı ve üzerine kendi el yazısıyla öğretici notlarının olduğu grafik sayfalarındaki orjinal yazılarını silerek Türkçe lerini yazdım. (Bunlardan 2 adet örneği paylaştığım sunumdaki klasörde göreceksiniz.) Bu kitap, aynı zamanda zamansız bir kitaptır, ortaya koyduğu prensipler 2126 ya da 2526 yılında bile geçerliliğininden hiçbir şey kaybetmeyecektir, bu yönüyle bir başucu kitabıdır. Sadece ekonomi değil, aynı zamanda olaylara bakış ve kendini eğitme açısından, işin "özüyle" ilğilenenlere tavsiye ediyorum. Yaptığım çeviride, orjinal kitaptaki eğlenceli, ironik, ve samimi dili iyi bir şekilde yansıtmaya çalıştım.
Not: Fihrist sayfalarını çıkardım.
Not: Kitap Türkiye'de yayınlandı mı bilmiyorum, hiç merak etmedim.