Vergi rekortmeniymişim!!

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
En zengin 100 Türk ün ödediği GELİR VERGİSİ nin oranı servetleriyle karşılaştırıldığında %5.7 lik bir oran ortaya çıkarken ASGARİ ÜCRET ten alınan GELİR VERGİSİ %15 ile bu oranın yaklaşık 3 katıymış.

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
Sen yüz kazan,sonra biri bunun 75 ini alsın adalete bak.Ben zengin falan değilim kendi yağımda kavruluyorum şükür ama bu kadarına da pes doğrusu.Vergi kaçıranlara bazen hak vermiyor değilim,bunun tadını kaçırırsan elin adamı da vergisini kaçırır.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,098
14,485
Kaynağında kesilen vergiler nedneiyle asgari ücret ve maaş geliri elde edenler daha çok vergi vewriyor görünüyor. Ancak bir de şu var; vergi oranları çok yüksek. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi zaten yüzdeyle alındığında gerçekeleşcekken daha çok zanaıyoır diye akla ziyan yüzde 75 vergi salmaya kalkmak vicdansızlıktır. Sosyal adaleti bunlar sağlamaz benim kanımca. İş kurmanın önündeki en büyük engel devletin kendisidir. Olmadık isteklerle iş kurmayı zora sokmakta binbir türlü evrak isteyip, vergi aya da harç isteyerek vergi kaçağına kendi sebep olmaktadır. Hazırcılık ve aylaklık teşvik edilmekte ve girişimcilik, emeğiyle geçinmek insanlara zorlaştırılmaktadır. Geçen hafat Sanayai BAkanı Nihat Ergün bile isyan etmişti hazır yiyicilerden. Ancak uygulanan politikaların sonucu bu oldu. Yat ve yardım bekle, çalışmak aptallıktır insanların bilinçaltına ve bilincine yerleşti.