Vedat Türkali – Eski Filmler Senaryolar

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,367
15,525
4G0m1yFC_o.jpg




Eski filmler sözü, kimi küçümsemeyi, kimi özlemi verir. Kitaptaki senaryolardan yapılmış filmler çeyrek yüzyılı bulan sinema çalışmalarımın çeşitli dönemlerdeki anılarını taşıdığından olacak, bu sözlerin özlem yanı benim için ağır basıyor. Çıktıklarında ilgiyle, çoğu kez de övgülerle karşılanan bu filmlerin küçümsenecek şeyler olduğunu da sanmıyorum. Filmlerin yapılışıyla ilgili olayları, oluşum serüvenini anlatırken yan tutmamaya, abartmamaya, olayları geliştikleri çizgide sergilemeye çalışacağım. Bıraktıklarımızın, Türk Sineması'nın geçmişiyle ilgilenenler için güvenilir belge niteliği taşıması gerekliliğine inanıyorum.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011
Vedat Türkali'nin "Bir Gün Tek Başına" eserinden sonra arşivimde olan kitabi. Eski filmlerdeki ilginç gelen bazen absürt bulunan gerek olayların, gerekse repliklerin kimler tarafından yazıldığını göstermesi bakımından ilgiyle okuduğum eserdir.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,001
5,925
Vedat Türkali adını görünce ve de mesajlarını hep izlediğim @balkan tarafından yazılan bu sayfadaki mesajı okuyunca , ben de bir şeyler yazayım dedim . Türkali'nin '' Bir Gün Tek Başına '' romanı , bence kurgusu , anlatım dili gibi benzeri olmayan unsurlarıyla Türk romanlarının başında gelenlerindendir. ( Kenan'ın iç karartıcı macerası , çok gerçekçiydi. ) Sayın @oktayyapıcı13'ün emekleri sonucu paylaştığı bu kitabı ise , bir ara sahaflarda görmüştüm, okuyacağım . Şüphesiz , bu kitap da önemli. Türkali , romanlarında başarılı olarak çizdiği '' dönemsel tarih panoraması '' ile , hep beğenimi kazanmıştır. Ne yazık ki şimdilerde , müzik gibi , sinema filmi gibi , hatta resim sanatını da dahil edersek , birçok sanat dalı , nitelik olarak eski zamanları mumla arattırıyor , tabii bana göre , farklı düşünen dostlar olacaktır . Çok teşekkürler , değerli @oktayyapıcı13
 
Üst