Vahi ÖZ - Bedia şarkısını hiç dinlediniz mi?

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
995
Müzik : Metin Bükey, Söz : Sadun Aksüt ( Bedia & Bekarlıktan Kurtulduk 45'lik plak )

Biz onu Horoz Nuri olarak tanımıştık.
Gerçek adı; VAHE ÖZ’ dür…
Gerçek adı Vahe olmasına rağmen, dönemin koşullarından mıdır bilinmez filmlerde adını hep Vahi olarak yazdırmıştır, veya ‘’birileri’’ öyle ‘’uygun’’ görmüştür.

Vahi ÖZ; o kendine has ses tonuyla soyledigi;
-aloo bediaaa, beni tanimadin mi yavrum,benim been ruknettin, repligi akillardan cikmayan sinema emekcisi…

80’in üzerinde sinema filminde oynamıştır, ve aynı zamanda senaryosunu yazıp yönettiği filmleri de vardır..

1960'lı yıllarda Yeşilçamm'da oyuncuların plak yapma modasınaa Vahi Öz de uydu ve 1964 yılında Serengil Plak için bir 45'lik yaptı. 45'liğin ön yüzünde "Bedia" adlı parça, arka yüzü olan B yüzünde ise Öztürk Serengil’le birlikte söyledikleri "Bekarlıktan Kurtulduk" adlı parçası yer alıyordu. "Bedia" Vahi Öz'ün filmlerinde sıklıkla birlikte oynadığı ve sürekli takıldığı partneri Mualla Sürer'in bu filmlerdeki adıdır (Vahi Öz'ün filmlerdeki adı ise "Horoz Nuri" idi). Bu ikilinin filmlerde sürekli olarak birbirlerine takılması filmlerin popülaritesini arttırmıştı. Plağın adı buradan gelmektedir…

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
145,971
Hepte kabak onun başına patlardı, bedia zengin veya kenar mahallede parası olan tombul bir bayan, parasını almak için harekete geçenler olurdu ben öyle hatırlıyorum.

12 Şub 2010
15,001
550,734
Allah rahmet etsin

Vahi Öz gibisi gelmedi bir daha

Başrol oyuncularının hepsinden daha çok severdim.

" Avans ver Bedia! " unutulması mümkün olmayan repliklerindendi.