Un amour de Swann - Swann'ın Aşkı (DVDRip)

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,372
15,617
HKGeVipl_o.jpg




Yönetmen: Volker Schlöndorff

Oyuncular: Jeremy Irons, Ornella Muti, Alain Delon

Yapım Yılı: 1984

Dil: Türkçe

Altyazı: -

Dosya uzantısı: mkv

Ünlü Fransız yazar Marcel Proust un yedi ciltlik dev eseri "Kayıp Zamanın İzinde"den yola çıkarak gerçekleştirilen bu film, zenginliği ve zekasıyla Fransız sosyetesinde kendine yer edinen Charles Swann'in yükselişi ve düşüşünün öyküsünü anlatır.

Erkekleri para ve mevki için kullanan Odette ağına Swann'ı da düşürür. Bu çekici kadına saplantıyla bağlanan Swann, aşk sandığı duygunun gerçekte şehvet olduğunu fark ettiğinde çok geçtir. Odette in geçmişi yüzünden sosyal statüsünü ve dostlarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Önemli bir karar vermesi gerekecektir.

Oscar ve Altın Palmiye ödüllü usta yönetmen Volker Schlöndorff (Teneke Trampet) Alman Yeni Dalga sinemasının kurucularındandır. İkinci Dünya Savaşı sonrasinda Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder ve Werner Herzog gibi genç yönetmenlerle birlikte sanatsal yetkinliğin yönlendirdiği filmler yapmıştır. Schlöndorff özellikle roman uyarlamalarıyla tanınır. Bu filmde de Batı edebiyatının en ünlü eserlerinden birini başarıyla beyazperdeye aktarmıştır.

 
Üst