Türkiye İller Ansiklopedisi - Fasikül 050 (Trabzon)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
576
7,437
İstanbul
lwjhjas.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,953
5,593
sayın funghu ;

Evlendiğimin ertesi yıl olan 1976 da eşimin memleketi olduğu için Trabzon - Sürmene - Kastel Köyüne gittik. Yamaçlar , yamaçlar çaylıklar . Toplayanlar .... Ertesi gün biz de gittik .... Baktım tek erkek yok çay toplayan. Ben de toplamaya çalıştım eşimle ve eşimin babaannesi (86 yaşında) ile birlikte ... Erkekler nerede diye sorunca hepsinin kahvede olduklarını söylediler ( daha sonra onları gidip görecektim. Doğruydu. ) Çayları topladık sepete doldurduk... Aşağılarda çay teslim merkezi var... Babaanne sırtlamak istedi olacak şey mi ben aldım kollarımı geçirdim sırtladım. Yürüyerek aşağıya iniyoruz. Kadınlar gelip babaanneye birşeyler söyleyip duruyor.. Bir , değil , beş deği .... Habire gelip söyleniyorlar babaanneye... Sordum ne diyorlar diye .... Babaanne "Neden erkeğe taşıtıyorsun. ERKEĞE YAZIK DEĞİL Mİ" diyorlarmış. Düşünün 86 yaşında kadın olarak taşıyacak ama erkek taşımayacak... Sonraki günler mücadeleye başlamıştım. O dönem Gazetecilikte okuyorum .... Bu röportajları da kullandım okulda , derste.....

ERKEĞE YAZIK OLMASIN ..... AMAN HA .... KADINI ÖLDÜRSE BİLE ONA FAZLA CEZA VERMEYİN ERKEĞE YAZIK OLUR SONRA ....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....