Türkiye İller Ansiklopedisi - Fasikül 044 (Rize)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
566
7,202
İstanbul
lktda0z.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,945
5,562

Sayın funghu ;

Siyasinin biri gitmiş Rize'ye sırtını yeşil altına dönmüş (Bilinçli mi bilinmez) yüzü denize doğru . Konuşuyor...

"Şu CEHAPE var ya şu CEHAPE nin tek dikili taşı yoktur. Tek dikili ağacı yoktur." Bunları söylerken yıllardır sattıkları yüzlerce fabrikaları milleti keriz sanıyor bilmez zannediyor. Yetmez ; hangi "Tek dikili ağacı yoktur." bunların derken arkasındaki YEŞİL ALTININ (ÇAY BAHÇELERİNİN) de farkında değil zannediyor milletin. Nasılsa ÇAY fidanlarını aşağıladığı partinin getirdiğini kimse bilmez diye , güveniyor.

Bunlar bana şunları da anımsatıyor :
Demokrat Parti İktidarında Türkiye Büyük Millet Meclisinin kürsüsünden biri haykırıyor.
"İnönü var ya İnönü ...... Vatan , millet diye konuşuyor ya.... İşte gerçeği açıklıyorum İsmet İnönü ASKER KAÇAĞIDIR!!!!!!"
Meclisten "YUHHHHHHH!!!!!" diye sesler yükseliyor.
Milletin yarısından fazlası da inanıyor. Yetmiyor bir ilçede İsmet İnönü'yü taşlıyorlar. Kafası yarılıyor. Halk onu linç etmeye çalışıyor. Bir askeri komuntan tabancasını çekip havaya ateş açmasa millet İsmet İnönü'yü linç edecek. Asker kacağı İsmet İnönü'yü ......

Şaka yapmıyorum..... Kısa bir araştırma yapılırsa ilk satırdan beri doğruları yazdığımı anlar....
Bir gazeteci vardı köşesinde her gün bir soru sorar ve yanıt verirdi.
"Ne zaman adam oluruz?" diye sorar ve ".......... olursa adam oluruz" diye bitirirdi.

Ben de "Bu halk normal aklı olan sıradan bir insanın kanmayacağı yalanlara balıklama atlamasa veya yalan olduğunu bile bile doğruymuş gibi yapıp bir de o yalandan yola çıkıp mücadele etmezse adam oluruz. Yalan söyleyen kişinin bundan sonraki tüm söyledikleri (doğru olsa bile) ne inanmayınca ve halkın gözünde değeri sıfırlanır ise adam oluruz."

Emeğine ve Paylaşım İsteğine Teşekkür ederim....