Türkiye İller Ansiklopedisi - Fasikül 036 (Kütahya)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
550
6,920
İstanbul
NnS8OO5.png

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
550
6,920
İstanbul
Elinize, emeğinize sağlık. bir tarih yazsaydı iyi olurdu. >Bu ansiklopedi yayınlandığında bazı ilçeler henüz kurulmamışmış.
Sadece yılını söyleyebilirim, 1983'te yayınlandı.
1983'te il sayımız 67'ydi. Urfa'nın Şanlı olması da 1984 yılında gerçekleştiğinden, ansiklopedide Urfa olarak geçiyor.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,924
5,514
Sayın Funghu ;

Ben de bu ekleri birktirmiş hatta ciltlettirmiştim. Ancak aradım bulamadım. Belki artık kitaplığımda da değil bilemiyorum ( Çünkü il değiştirmiştim , yani taşınmıştım. )
Bu nedenle tarihini soracaktım. Ancak soramamıştım. Benden önce soran oldu. Öğrendim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
550
6,920
İstanbul
Sayın Funghu ;

Ben de bu ekleri birktirmiş hatta ciltlettirmiştim. Ancak aradım bulamadım. Belki artık kitaplığımda da değil bilemiyorum ( Çünkü il değiştirmiştim , yani taşınmıştım. )
Bu nedenle tarihini soracaktım. Ancak soramamıştım. Benden önce soran oldu. Öğrendim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

Bu fasiküller yayınlandığı sırada, Muş'ta lise son sınıf öğrencisiydim. Gazeteler Muş'a her zaman, bir sonraki gün, gecikmeli olarak gelirdi. Hiç unutmam şöyle bir olay da oldu: 1982 veya 1983 Nisan ayında Muş'un Kurtuluşu'nu kutlamamız gerekiyordu. Ancak, hava muhalefeti nedeniyle kutlayamamış, ileriki bir tarihte kutlayabilmiştik. Gel gör ki, bize rötarlı gelen gazetelerden birinde, olması gereken tarihte Muş'un Kurtuluşu'nu kutladığımız yazıyordu. Halbuki, o gün kutlayamamıştık :)