türkçe dublaj anime arşiv'i yapmak istiyorum

OYU

Yeni Üye
31 Ağu 2025
3
2
1TB'lik taşınabilir hdd aldım anime flimleri animeler'in türkçe dublajılı şekilde arşivlemek istiyorum torrent pek kullanmayı bilmiyorum ve de torrent'tenden alıyorlar çoğu site admini kendim arşiv yapmak için indirilebilecek site buluyorum tabii ama onlar kendi site reklamlarını yapmış oluyor ve site reklamı olmaan verisyonunu torrentte gezerken bile bulamıyorum örnek one piece film red gibi seriler yada netflix disney+ da ki serilerde olabilir bunlara örnek
(arşivimi türkçe ve japonca seslendirme ve türkçe alt yazılı yapmak istiyorum)

TanGel

Yeni Üye
12 Eyl 2012
11
10
Eski animeci olarak şunu söyleyebilirim. Türkçe + Japonca Dublaj ve Türkçe Altyazı bulman (temiz şekilde) biraz zor ama bazı online sitelerinden downloder eklenti ekleyip o şekilde indirme şansın var.

Ne yazık ki henüz anime denilen unsur bizde revaçta olmadığından hatta animelerin çocuklara hitap etmesi gerektiği bir anlayıştayız. Elbette bir çok insanımız animelerin ne olduğunu kavrayınca ilgi arttığı apaçık belli. Ama dediğim şu animelerin çoğu Japonca Dublaj ve Türkçe Altyazı. Türkçe Dublaj yapılan animeler sadece popüler olmuş animeler. One Piece, Demon Slayer, Death Note vb. Onun dışında bildiğim kadarıyla Türkçe Dublaj Anime yok sanırım.

Gelelim TR Dublaj animeleri nasıl edineceksiniz? Bulmak istediğiniz bir animenin adını, tarihini yazdıktan sonra "izle" diyebilirsiniz. Google aramalarında çıkmıyorsa önerim yandex aramalarında bunu yapmanız. Daha sonra bulduğunuz sitelere bakıp kontrol ettikten sonra eklenti aracıyla indirmeniz. Pek az site TR Dublaj verir. Hadi diyelim buldunuz.

Chrome tarayıcı eklentisi bir video downloader eklentisini indirebilirsiniz. Tabi bazı formatları desteklemek için bir araç da indirmeniz gerekebilir. Burada isim vereceğim ama uygun görülmezse silinebilir. Eklenti adı Max Video Downloader. Chrome'ye eklediğinizde sizden bir format indirilmesi gerektiğini söyleyecek. İndirin. Eğer sorun çıkarsa biraz uğraşırsanız ve bazı denemeler yaparsanız gayet yerinde olacaktır.

Ayrıca en çok tavsiye ettiğim tarz ise kesinlikle JP Dub. ile TR altyazıdır. Hem daha kolay ulaşılabilir hem de yorucu ve zahmetli olmaz. Arada bulabileceğiniz elbet TR Dub. mutlaka olacaktır. O zaman indirmek size kalmış olur.

İyi günler.

NOT: Eklenti ismini verdim ama umarım sorun olmaz, arkadaşlar. :)

Son düzenleme:

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,084
3,628
Tespit edilemedi
Arkadaşlar gerekli yardımı yapmışlar. Benimde eskiden anime indirdiğim olmuştu ve o zamanlar link kültürü vardı. Şimdi olay streame dönmüş pek link bulamazsın. Japonca Dublaj ve Türkçe Altyazı şeklinde belki streamde indirebilirsin. Ya da İngilizce Dublaj ve Türkçe Altyazı de bulabilirsin. Ancak gömülü altyazı olursa işine yaramaz. Mesela mp4 gibi formatlarda gömülü altyazı sorun olur. Ancak mkv formatında bulursan yabancı altyazıyı çıkarıp Türkçe altyazıyı ekleyebilirsin. Hatta çift dublajda en-jp gibi istediğin dublajı da çıkarabilirsin. Arkadaşın dediği gibi mkvtoolnix bu işi görür. Altyazı için senkron etmen gerekirse Aegisub kullanabilirsin. Sabır gerektiren bir iş. Çünkü eskisi gibi link bulamazsın, streamde İngilizce altyazı gömülü ise işe yaramaz. JP raw (altyazısız) bulursan mkv, mp4 fark etmez işini görür. Kolay gelsin.