Turhan Selçuk -HAL ve GİDİŞ SIFIR-208sayfa

Levent 16

Aktif Üye
22 Kas 2011
384
2,099
s-l960.webp

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,112
6,216

Sayın murtaza5 ;

6. Sayfadaki karikatür neden esinlenmiştir biliyor musunuz?
Bu karikatürün esinlendiği olaya bizzat şahit olmuş (14 yaşındaydım) biriyim. Taksim camisinden çıkan dinciler , biz Amerikalılara "Defol Amerika" diyenlere böyle saldırdı. Polisler de böyle seyretti. Hatta işlerini kolaylaştırdı. Dinci-ülkücü gurup bizi kırıp geçirdi. Suçumuz Amerikan karşıtı olmaktı. 9. Filoya karşı protesto gösterisi yapıyorduk. Bizi kırıp geçiren bu gurup sonra ne yaptı biliyor musunuz? Yıllarca anlattım , kimse inanmadı. Bu gurup 9. Filoya dönüp namaz kıldı.... Çünkü onların kıblesi Amerikaydı…

Çok mu ağır oldu. "KANLI PAZAR" olayını o tarihli gazetelerde araştırınız. 9. Filoyu kıble yapıp namaz kılanların fotoğraflarını göreceksiniz. Çok sonradan "Yok efendim o yön kıble ile çakışmışı ta" diye yalan söylediler. Söyleyeyim Yer Dolmabahçe sahillerindeydi. Biz orada karaya çıkan Amerikalı Askerleri denize ittiriyorduk ki bu güruh yetişti bize saldırdı. Sonra da o namazı kıldı. Oraya giderek test ediniz lütfen Kıblenin o yönde olmadığını göreceksiniz.

Evrenin en yufka yürekli, en affedici TANRI'sı bile onları affetmeyecektir....

O günkü gazetelerdeki fotoğraflardan yukarıdaki karikatürün benzeri de fotoğraflar arasında göreceksiniz. Gerçekler budur. Gerçekler böyle acıdır , işte...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...