Trendy Sayı 241 (16-22 Temmuz 2007) (Barış Akarsu Özel Sayısı)

100bullets

Aktif Üye
7 Eki 2020
174
847
Trendy Sayı 241 (16-22 Temmuz 2007) (Barış Akarsu Özel Sayısı)
6c4sjkxuuplu2pz9g.jpg
5hwtn68lqy9jvpl9g.jpg
v0j1acdfmm6dljf9g.jpg

Merhabalar sevgili Çizgi Diyarı dostları. Bu benim forumda yazdığım yorumlar hariç ilk paylaşımım ve aynı zamanda başlığım. Forumda baktığıma göre daha öncesinde Trendy dergisi paylaşılmamış. Ben de elimdeki dergiyi tarayıp sizlerle paylaşmak istedim. Başlıkta yazdığı gibi benim için de özel bir sayı. 2007 yılında aramızdan ayrılan sevgili Barış Akarsu için hazırlanan özel bir sayı. Ben de ilk paylaşımımın böyle özel olmasını isteyerek bu konuyu açtım. Aslında böyle bir paylaşım yapmak aklımda yoktu. Evde eski dergilerim arasında bu sayıyı görünce paylaşmak istedim. Burada hem dergiyi paylaşmak hem de bugün yani 29 Haziran tarihinde, Barış Akarsu'nun doğum gününde, onun anısına bir yazı yazmak istiyorum. Ayrıca elimdeki kaset, CD ve DVD görsellerini de paylaşmak istiyorum. (Normalde belki de konunun bundan sonraki kısmını Barış Akarsu başlığıyla kutlama/anma alt forumunda açabilirdim fakat derginin bu sayısının bağlamıyla, hazırladığım yazının daha uyumlu olduğunu düşündüm)

Barış Akarsu'nun benim hayatımda yeri ayrı. Akademi Türkiye zamanından beri takip ettiğim, çıkardığı her albümü (kaset veya CD) aldığım bir sanatçı. Kendi jenerasyonum içinde ölümüne en çok üzüldüğüm müzisyen. Bilmiyorum belki isminden belki de müziğinin hissettirdiği duygudan, kendime çok yakın hissettiğim bir insan kendisi.

Barış Akarsu'ya rastgelmem Akademi Türkiye zamanlarına dayanıyor. Amasra'dan gelen sürmeli gözlü rockçı, kendine has bir müzisyendi. O zamanlar televizyonlarda güzel yarışmalar olurdu tabi. Akademi Türkiye'de bunlardan birisiydi. Hem sahne eğitimi hem de müzik eğitimi aldıkları kapsamlı bir yarışmaydı. Hatta bazen MTV'de, kaldıkları evden kesitler paylaşıldığını hatırlıyorum.

2004 yılında Akademi Türkiye albümü yayınlanmıştı. Bu albüm, o dönem yarışmada yer alan isimlerin yer aldığı bir albümdü. Özgür Çevik (Yabancı Damat Nico), Pınar Aylin (Arka Sokaklarda Rıza Baba'nın kızı rolünde oynamıştı ilk sezonlarda. Akasya Durağında'da yer almıştı), Deha Bilimlier akla gelen ilk isimlerden. Albümü kaset olarak almışız bizde. Bir yıldan daha kısa bir süre sonrasında Islak Islak albümü piyasa sürüldü. Şansıma evimizin yakınına küçük bir iş yerinin açılışına gelmişti ve ben bu albümü imzalatabilmiştim kendisine. 2006 yılında "Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" ve ölümünden 6 ay sonra 2008 yılında "Ayrılık Zamansız Gelir" albümü CD/DVD formatında çıkarıldı. DVD'de hayatından kesitlere, canlı performanslarına yer verildi.

Yalancı Yarim dizisini yazmazsam olmaz tabi. Dizide yurt dışında ralli yarışları yapan "Alfonso Tarık", babasının durumu öğrenmesi sonucunda Türkiye'ye gelir ama bir türlü babasıyla arasını düzeltemez. O da bir iş insanının şoförlüğünü yapmaya başlar. Bu arada asıl kimliğini gizler tabi. Çünkü babası da önemli bir iş insanıdır. Şoförlüğünü yaptığı iş insanının kızı Naz (Merve Sevi) ile aralarına romantik komedi tadında bir ilişki başlar. Ara ara kendi annesiyle gizlice görüşür, çocukluk arkadaşı "Sidikli Sadri" ile takılır. Diziden hatırladıklarım bunlar. Maalesef doğum gününde geçirdiği trafik kazası sonucu 4 Temmuz 2007'de hayata gözlerini yumdu sevgili Barış Akarsu. Dizi de haliyle final yapmak zorunda kaldı. Tam da Şoför Tarık'ın aslında her şeyi açıklayacağı bölümde ...

2021 yılında Annesi Hatice Akarsu pankreas kanseri nedeniyle vefat etti.

2022 yılında ise Barış Akarsu Merhaba isimli hayatını anlatan bir film yapıldı. Barış Akarsu'yu İsmail Ege Şaşmaz canlandırdı.

Sizlerle elimdeki albümlerin kapaklarını ve kitapçıklarını paylaşmak istiyorum. Ayrıca her albümün Youtube çalma listesini de ekledim. İsterseniz dinleyebilirsiniz. Linkler sizi doğrudan YouTube'a yönlendirecek.

Akademi Türkiye (16 Temmuz 2004)
9mgg19hzrqaab8l9g.jpg
yl91soct8pae4l59g.jpg

Islak Islak (14 Ocak 2005)
mhbgqtgw2jgdbt99g.jpg
13jx40lduwqrgeo9g.jpg

Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek
(17 Ağustos 2006)
gml8i1w9wcu815p9g.jpg
nhu0pivazhc0pk39g.jpg
mn41ozikmj5ajjv9g.jpg

Ayrılık Zamansız Gelir (5 Ocak 2008)
ve5fmgbg1nm81m89g.jpg
9s2ky400qeduq009g.jpg
b9548i375govfkn9g.jpg
4zv21vk85ru03ra9g.jpg

Gelelim o güzel şarkılarına... Benim için hepsi favori olsa da sizlerle aslında çok bilinmeyen, gerek albümlerinde gerekse yarışmada, dizide, röportajlarında seslendirdiği şarkıları paylaşmak istiyorum. (Sayfanın yüklenmesini etkilememek amacıyla önizleme olmadan YouTube linklerini ekledim. Linkler sizi doğrudan YouTube'a yönlendirecek)

Trt Müzik'te bir röportajında seslendirdiği "Yalı Çapkını"
Akademi Türkiye'de annesiyle birlikte söylediği "Annem" Şarkısı
"Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" albümünden sözü ve müziği kendisine ait olan "Ben" isimli şarkısı (Akustik versiyon)
"Islak Islak" albümünden "Gel Gör Beni Aşk Neyledi"
Yalancı Yarim dizisinde "Gördüğüme Sevindim" şarkısından küçük bir kesit (tamamını söylememişti maalesef)
Ezginin Günlüğü ile birlikte canlı olarak söylediği "Ebruli"
Ezginin Günlüğü 25. Yıl albümü "Çeyrek"te söylediği "Leyla"

"Bir sabah çıksam kaybolsam
Dönmesem kalsam anılarda
Belki bir sevda türküsünde vurulurdum
Gel künyemi al dağlardan"

Bazen yapay zeka ile yapılan coverlar denk geliyor önüme. Tabi ki gerçeği kadar güzel değil ama insanı düşündürüyor yaşasaydı kim bilir hangi şarkıları dinleyecektik ondan diye.

Ve işte bu gün, 29 Haziran 2026'da, yaşasaydı 47 yaşında olacaktı Sevgili Barış Akarsu. Doğum günün kutlu olsun "Amasra'nın hırçın dalgası". O hep 28 yaşında ...
lnzzxib1ahsct9i9g.jpg
BARIŞ AKARSU
29 HAZİRAN 1979 - 4 TEMMUZ 2007