Toplanma

izz

Yeni Üye
21 Şub 2011
2
0
merhaba herkese...keşke bu sitenin editörleri biz çizgi roman severleri bir araya getirecek bir toplantı falan gibi bir şeyi düzenleyebilse...herkes bulabildiği bütün çizgi romanları getirse gibi bir mutluluk tablosu hayal ediyorum...herkese selamlar...

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,232
5,147
Yerinizi belirtirseniz ilgili çalışma yapılacaktır.İstanbul ve izmirde söylediğinize benzer toplantılar yapıldı .Elbette devam edecek.Saygı ve muhabbetle.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Abi bazı alt kültür gruplarının yada hobi meraklılarının düzenledikleri toplantıların genel ismi "convention" oluyor. (kongre, delege, toplantı anlamında) Misal ABDdeki Comic Con efsanevi bir organizasyondur. Keza Blizzard oyun firmasının kendi adına düzenlediği BlizzCon`da öyle. Bütün fanlar toplanırlar, aktiviteler, tartışma grupları, tanıtımlar, satış standları, sektörde söz sahibi adamlarla söyleşiler gibi gün içi aktiviteler yapılır. ABDdekinde o sırada gösterimde olan yada girecek olan çr uyarlaması filmlerin, dizilerin oyuncuları da katılırlar.

Ha peki niye türkçesini kullanmadım? Türkiye`de düzenlenen çoğu bu tür projede isim convention olarak kalmaya devam ediyor. Örneğin :

İzmircon, Anka-Con, Con-An(kara) vs... :)

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,187
57,230
TAM 35
Sevgili dostum bilgilendirmen için teşekkürler ABD'de bu tip toplantılar yapıldığını okumuştum ama nasıl isimlendirdiklerini bilmiyordum.Ha bu arada küçük çapta da olsa bir İzmir-Con tertiplememizin zamanı geldi.

Son düzenleme:

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,865
15,092
Sevgili dostum bilgilendirmen için teşekkürler ABD'de bu tip toplantılar yapıldığını okumuştum ama nasıl isimlendirdiklerini bilmiyordum.Ha bu arada küçük çapta da olsa bir İzmir-Con tertiplememizin zamanı geldi.

bende varım conpestmidir conservemidir işte ondan ama az sonra :D

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Abi con olmasa bile bir buluşma yapmak lazım katılıyorum, zaman içinde konuşalım en azından İzmir tayfası şöyle bir toplansın :)

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,495
İzmir

Abi con olmasa bile bir buluşma yapmak lazım katılıyorum, zaman içinde konuşalım en azından İzmir tayfası şöyle bir toplansın :)

İzmir-con hep iki kişiydik. Shevarash ve ben. Artık üç kişi olalım be ağabey.
Bir organizasyon ister artık.