Tokyo Ghost - Türkçe

AUMURG

Çeviri & Balonlama
17 Ara 2018
122
3,836
Ankara, İstanbul, İzmir
tgcovers.jpg


Los Angeles Adaları 2089: İnsanlık teknolojiye bağımlı, bir sonraki dijital düzeltmelerini satın almak için ödünç alan, çalan ve öldüren, toksik kirlilikten tatmin edilmiş bir şekilde dikkati dağılmış, işsiz-güçsüz, eğlence arayan bir nüfus. Sanal bir ileti almak, sosyal medyayı takip etmek yada internet dizilerini izlemek… kısacası “internet uğruna yaşanacak tek şey. Bu en büyük endüstri, tek endüstri, herkesin ihtiyaç duyduğu “ilaç” ve hepsini gangsterler yönetiyor. Ve bu gangsterler, kurallarının uygulanmasına ihtiyaç duyduklarında kime başvuruyor? Kiralık Polis Memurları Led Dent ve Debbie Decay ! Bu ikiliye, onları Los Angeles’ın tanıdık sefaletinden çıkarıp dünyadaki son teknolojisiz ülke olan Tokyo Bahçelerine gitmeye zorlayacak bir iş verilmek üzere….

Çok satan yazar RICK REMENDER (BLACK SCIENCE, DEADLY CLASS) ve süperstar sanat ekibi SEAN MURPHY (CHRONONAUTS, Punk Rock Jesus) ve MATT HOLLINGSWORTH (WYTCHES, Hawkeye), yok etmeye devam ettiğimiz bir doğaya susamışken teknolojiye artan bağımlılığımızı ve sosyo-politik zaaflarımızı inceliyor.

Çizgiromanı indirmek veya online okumak için


Not; Konu bir tür post-kıyamet sonrası distopyada geçtiği için argo ve şiddet içeriyor. Bazı bünyeler için hassas olabilir. Uyarayım...
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,005
5,955
Jodorowsky ya da Moorcock eserleri üzerine yaptığınız çalışma zamanlarından beri sizi izlemekteyim. Özellikle Metabaron serisini dilimizde okuyabilme imkanına kavuştuğum zamanki şaşkınlığımı anlatamam , doğrusu o seriyi Türkçe okuyabilme umudunu iyiden iyiye yitirmiştim . '' Tokyo Ghost '' da oldukça önemli bir eser. Gördüğü ilgi üzerine yanılmıyorsam bu yıl başlarında dev boyutlu (Giant Sized) ve oldukça iyi fiyatlı olarak , yurt dışında piyasaya sürülmüştü. Özellikle birden fazla ciltli , '' nehir roman '' yapısındaki eserler üzerine çalışmalarınız dikkat çekici. Umarım , devam eder bu tür çalışmalarınız . Teşekkürler .
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,643
İzmir
Serinin yazarı Rick Remender'i ilk defa Marvel için X-Force, Uncanny Avengers ve AXIS serilerini yazdığı zaman tanıdım.
O zaman Marvel'in geleceğine şekil verecek yazarlardan biri olarak gösterilmesine karşılık,
Remender daha sonra bağımsız çizgi romanlar yazmaya başladı.
Sanırım Marvel'dan ayrılması, Marvel ve DC gibi şirketlerin yazarların hikayelerini evren devamlılığı açısından sıkıca denetlemesi,
karakterler için belirli kuralların olması, bu sebeple yazarlara istedikleri kadar özgür yazım alanı tanımamalarından kaynaklı oldu.
Mesela, Marvel evreninde Peter Parker'a içki içiremezsiniz, DC'de Batman'in eline silah veremezsiniz,
kafanıza göre karakterleri öldüremezsiniz ve bu çizgi romanda olduğu gibi erkek cinsel organını ulu orta gösteremezsiniz.
Yine sanırım bu sebepten Remender'in Marvel döneminde yazdığı hikayeler inişli çıkışlıydı ve bence vaad edilen kadar iyi değildi.
Aradığı özgürlüğü Image comics'te bulan Remender, serbest düzen çalışmaya başlayıp,
kendi karakterleri ile kendi hikayelerini kurguladığında çok iyi işler yapmaya başladı.
Image için yaratıp yazdığı Kara Bilim, Ölümcül Sınıf ve Dip çizgi romanlarında bunu kanıtladı.
İlk defa sevgili AUMURG çevirisi ile okuduğum Tokyo Hayaleti de toplumsal ve politik göndermeli ile
tam Remender tarzı iyi bir öyküydü.

Teşekkürler.
 

DryKleon

Süper Üye
18 Eki 2020
2,283
5,571
Üstadım aynı yayın evinden çıkan ve Türkçizgi blog sitesinin ilk cildini çevirdiği Low serisini çevirmeyi düşünür müsünüz hikayesi güzel ilerliyordu bu yüzden sizlere öneriyorum. İyi akşamlar.
 
Üst