The New Deal - Jonathan Case (İngilizce - Fransızca)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,144
31,414
://hizliresim.com/izliquh]








(İngilizce)


The New Deal - Jonathan Case

Waldorf Astoria, 1930'ların New York şehrinin Manhattan siluetindeki en şık oteldir. Nina adında büyüleyici bir kadın, yüksek sosyeteden bir arkadaşla yerleştiğinde, komi genç Frank ve hizmetçi Theresa, bir dizi gizemli hırsızlığın ortasında kalırlar.

Riskler hızla tehlikeli hale gelir ve ikili, hassas sınıf politikalarında yol alırken gerçeği keşfetmek için birbirlerine güvenmek zorundadır.

Eisner Ödüllü sanatçı Jonathan Case (Yeşil Nehir Katili, Sevgili Yaratık), küçük suçlar, komik çıkmazlar ve engin yürekten oluşan bu muhteşem çizgi romanı yazıyor ve çiziyor.

New Deal, 1936'da New York Waldorf Astoria Oteli'nde geçen zengin-fakir mücadelesini konu alıyor.

Jonathan Case (Green River Killer, Dear Creature, Batman '66) tamamen retro bir eser yapmıyor çünkü artık çok daha fazla farkında olduğumuz sınıf ve ırk ayrımlarını da bünyesinde barındırıyor.

Zaman dilimi, Case'in muhteşem ortamlar ve zaman dilimi modası çizmesine olanak tanıyor, ancak aynı zamanda Buhran'ın derinlikleri kadar da önemli. Bu da insanları şüpheli seçimler yapmaya itiyor ve bu, çağrıştırdığı orijinal hikayelerden farklı olan bir diğer önemli nokta. Uyulması gereken dışarıdan empoze edilen bir ahlaki yapı yok, bu da Case'e Kod öncesi tarzda bir soygun portresinde daha fazla özgürlük veriyor.

Frank, arkadaşı Theresa'nın oyununun tanıtımını yapmadığı zamanlarda otelde komi olarak çalışıyor. Ne yazık ki Frank, otelde kalan varlıklı bir dünya gezginine de borçludur ve yeni gelen, yüksek sosyeteden bir kadın karşısında şaşkına döner. Theresa da orada hizmetçi olarak çalışıyor.

Frank sık sık kenara yakın kayıyor çünkü beyazlığı ona Theresa'nın sahip olmadığı bir esneklik sağlıyor. Zengin bir kadının süslü köpek tasması kaybolduğunda ve adam onu desteklemediğinde otomatik olarak suçlanan kişi o olur. Ama aynı zamanda zeki olan da o, insanların onun güvenini (doğru ya da yanlış, çünkü o bir aktris olduğu için) anlayan kişi.

Kitabın grimsi mavi tonu, ona eski bir hava katarken, daha iyi okunabilirlik için gölgelendirme yaparak güçlü siyahları daha da belirgin hale getiriyor. Case'in figürleri hareket ve duygu açısından hayret verici. Bu akıcı bir okumadır ve okuyucunun olaylar arasında kaybolmasını sağlar.

Sonu ve tavırları Ernst Lubitsch'in bazı filmlerini hatırlatır.[/B]​
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,122
6,578
Buradaki bazı dostlar için yazdığım bir açıklamayı sizin için de tekrar yazmış olayım Sn. @balkan. Paylaşımlarınızı sunumlarınızla arşivliyorum. Yine güzel bir sunum ve , yine güzel kitaplar. Konu, çizimler ilginç gerçekten ama, hepsinden önemlisi , sunumunuzda Ernst Lubitsch adının geçmesi, daha da ilgimi çekti.

Teşekkürler Sn. @balkan
 
Üst