The Breadwinner Graphic Novel -- Deborah Ellis -- 2018 (Pdf, İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011







The Breadwinner Graphic Novel -- Deborah Ellis -- 2018 -- Oxford University Press --


“The Breadwinner animasyon filminin çizgi roman uyarlaması.

Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi sırasında ailesini desteklemek için erkek çocuk kılığına girmek zorunda kalan on bir yaşındaki Parvana'nın hikayesini anlatıyor.

Parvana, ailesiyle birlikte bir evin bir odasında yaşıyor. Okulu bombalanana ve sağlığı bozulana kadar tarih öğretmeni olan Parvana'nın babası, pazar yerinde yerde battaniyeyle çalışıyor, okuma yazma bilmeyen insanlara mektup okuyor.

Bir gün elinde yasak kitaplar olduğu gerekçesiyle tutuklanır ve aile, para kazanabilecek, hatta yiyecek alışverişi bile yapabilecek kimsesi olmayan hale gelir.

Ailenin koşulları umutsuz hale gelirken, tek bir çözüm ortaya çıkar. Kızken para kazanması yasaklanan Parvana, kendisini bir erkeğe dönüştürmeli ve evin geçimini sağlayan kişi olmalıdır.

Deborah Ellis'in sevilen romanı, Angelina Jolie'nin yapım şirketi Jolie Pas Productions'ın ortaklığıyla Aircraft Pictures, Cartoon Saloon ve Melusine Productions tarafından filme uyarlandı."
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,004
5,942
Çok teşekkürler değerli @balkan . Paylaşımınız kadar , harika sunumunuzla animasyon filmi hatırlatmasında bulunduğunuz için. Bana da önce kitabı , sonra da animasyon filmini izlemek düşüyor bana . İyi ki varsınız ! Ben de tekrar , '' Hoş Geldiniz '' diyorum.
 

pam

Aktif Üye
27 Kas 2009
190
730
Okudum gayet güzel, paylaşım için her zamanki gibi teşekkürler @balkan
Daha temiz bir taramasını bulursak arşivlemek lazım....
 
Üst