The Archipelago on Fire - (Jules Verne’in eserinden uyarlanmış Yunan çizgi romanı) - (İngilizce)

MelihAbi

Yeni Üye
9 Nis 2020
41
717
Istanbul

Bu çizgi roman, Jules Verne’in 1884 yılında yazdığı aynı isimli tarihi macera ve aşk hikâyesinin uyarlamasıdır.
(Orijinal Jules Verne eserinin ).
(Çizgi roman senaryosu: Giorgos Vlachos, çizimler: Thanasis Karabalios - Yunanca baskı: , 2021)


00.jpg



İki bölümden oluşan hikâyemiz, 1827 yılında Mora Yarımadası’ndaki Oitylo isimli küçük bir kıyı köyünde başlar.
Bir korsan yatağı olmasıyla meşhur bu köy, hikâyemizdeki “kötü adam” korsan Nikolas Starkos’un da doğum yeridir.
Korsan Starkos Ege Denizi’ndeki ticaret gemilerine ve Yunan kıyı köylerine saldırarak tutsak aldığı tüm Hristiyanları Osmanlı esir pazarlarında satmaktadır. Starkos’un annesi Andronika ise oğlunun tam tersine, 1821’de başlayan Yunan Bağımsızlık Savaşı isyanlarına katılmış ve Osmanlılara karşı savaşmış bir kadındır. Bu yüzden oğlunun Osmanlılarla köle ticareti yapmasını asla onaylamaz ve onu evlatlıktan reddeder.


09.jpg


Birinci bölümde korsan Starkos’un yanı sıra Fransız deniz subayı Henry d’Albaret ve nişanlısı Angelina ile de tanışırız.
Angelina, İngiliz egemenliğindeki Korfu adasında yaşayan banker Elizundo’nun kızıdır.
Bu arada Henry, Yunan kadın savaşçı Andronika’yı şahsen tanımaktadır, geçmişte bir isyan sırasında Osmanlıya karşı yan yana savaşmışlardır.
Angelina ise henüz tanışmadığı bu ünlü kadın savaşçıya büyük hayranlık duymaktadır.


14.jpg

15.jpg


Angelina’nın babası Elizundo ise dışarıdan saygın bir banker gibi görünmesine rağmen, arka planda karanlık işler çevirmektedir:
Zenginliğinin asıl kaynağı köle ticaretidir.
Korsan Nikolas Starkos’un arkasındaki gizli finansör, banker Elizundo’dan başkası değildir. Ama ne Angelina’nın ne de Henry’nin bu durumdan haberi vardır.
Henry ve Angelina, tesadüfen tam olarak Navarin Deniz Muharebesi’nin yaşandığı gün (20 Ekim 1827) Korfu’da Elizundo ile görüşürler ve evlilik planlarını açıklayıp babanın onayını alırlar.


33-2-kitap.jpg



Ama ertesi gün korsan Starkos da Elizundo ile görüşmek için gelir. Starkos hem yeni bir köle teslimatı için para almak hem de Angelina hakkında konuşmak istemektedir. Starkos’un kafasında kurduğu plan, gelecekte bankerin servetine miras yoluyla sahip olabilmek için Angelina ile evlenmektir.
Elizundo’yu eğer kızını ona vermezse köle ticaretiyle ilgili sırrını herkese açıklamakla tehdit eder.
Bu tehdit karşısında büyük bir korku ve paniğe kapılan banker, fazla düşünmeden kızını korsana vermeyi kabul eder. Ve olaylar gelişir…

Lütfen buradan indiriniz:



 
Üst