Tex Balonlama Fontları

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,707
153,409
Tex-Willer-desktop.jpg

Bugün Okan 1964 dostumuz bir kaynaktan elde etmiş olduğu Bonelli'nin son yıllarda Tex ve diğer bazı fumetti'lerde kullandığı fonta çok yakın bir font ailesini bana gönderdi. Ben de fontlara sadece Türkçe karakter ekledim ve gereksiz karakterleri (Hırvatça) silerek bir deneme yaptım. Ben sonucu beğendim ve bu fontları Tex Renkli Macerelar Serisinde bugünden itibaren kullanmaya karar verdim.

Balonlama ile ilgili dostlarımızın arzu ederlerse kullanmaları için fontların linki bazı ilave düzenlemeler yapılarak yenilenmiştir

Son düzenleme:

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
641
6,071
Tex-Willer-desktop.jpg

Bugün Okan 1964 dostumuz bir kaynaktan elde etmiş olduğu Bonelli'nin son yıllarda Tex ve diğer bazı fumetti'lerde kullandığı fonta çok yakın bir font ailesini bana gönderdi. Ben de fontlara sadece Türkçe karakter ekledim ve gereksiz karakterleri (Hırvatça) silerek bir deneme yaptım. Ben sonucu beğendim ve bu fontları Tex Renkli Macerelar Serisinde bugünden itibaren kullanmaya karar verdim.

Balonlama ile ilgili dostlarımızın arzu ederlerse kullanmaları için fontların linki bazı ilave düzenlemeler yapılarak yenilenmiştir

Sn Daltas kullanım izni için teşekkür ediyorum.

CYLO

Aktif Üye
8 Haz 2025
163
1,136
Tex-Willer-desktop.jpg

Müthiş paylaşım.Yaşamımda sizin kadar özverili insana çok az rastladım.Varolun.
Uzun ömürler dilerim Daltas üstadım.
Paylaşımınız vesilesi ile bütün Çizgi Diyarı canlarına sağlıklı,afiyetli uzun ömürler dilerim.🤗

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
377
810
AAAANavajogrido-BoldItalic - AAANavajosansserif-BoldItal yazı fontlarının çizgi romana güzel görüntü vereceğini zannediyorum. ilk tercihim AAAANavajogrido-BoldItalic yazı fontu her resmi güzel gösterir. tercih siz değerli üstadıma ve çeviri yapan diğer üstadlarıma kalmış. çok teşekkürler.

Söylediğiniz fontları 2010 -13 arası kullandım. O zamanlar için uygundu. Ama sonra Tex Remastered çıktı ve üzerinde birkaç kez çalışıldı, birçok karakter yeniden düzeltildi ve bugünkü duruma getirildi. Sonra o fontları kullandığım bütün Tex kitaplarında fontları yeniledim. Hem bu iş zannetmekle değil kullanmakla oluyor. Siz o günleri görmediğiniz için böyle bir yorum yapıyorsunuz. Gözler yaşlandıkça bold ve bold italik fontlar daha güzel görünmeye başlıyor. Ama bir sorun karşınıza çıkıyor. Sığdırmak için balon içindeki fontların boyutları küçülüyor ya da çok sıkışıyorlar ve araları açmak gerekiyor. Bu da okumayı zorlaştırıyor. Ayrıca Tex remastered fontunun da bold ve bold italik sürümleri var. Ben de 72 yaşındayım ve bazen neden bold ve bold italik kullanmıyorum diye kendimi sorguladığım olmuyor değil. Onları yalnızca macerayı yazan ve çizen sanatçıların isimlerinde kullanıyorum.

Navajo Sans serif fontunu kullandığım bir yayınım var.

Zero X

Moderatör tarafında düzenlendi:

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
377
810
zero X çizgi romanınızda gayet güzel. son yüklemiş olduğunuz Tex maceralarında kullandığınız yazı fontları çizgi romana çok iyi uyum sağlamış. ben sizin gibi yetenekli olmadığım için sadece gözüme güzel görünen yazı fontunu beğenmiştim. her zaman sizin gibi değerli üstadların görüşleri ve çizgi romanlarında kullandıkları yazı fontlarını hiçbir zaman olumsuz bulmadım. sadece çizgi romanı çok daha güzel gösteren yazı fontları kullanan üstadlara da her zaman teşekkür etmiştim. sayın üstad lotoloto nun Tarzan Ormanlar Kralı (Renkli) çizgi romanında kullandığı yazı fontunu çok beğenmiştim. teşekkürler.