TERS ENTROPİ. eankara yazdı. NATHAN NEVER MACERALARI. ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU/DÜNYA PARÇALANIYOR.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
249
3,081
Muğla. Milas
ÇizgiRoman dostları, eankara yeniden bizlerle. Yine ÇizgiRomanlarla ilgili etkili bir konuyla sayfalarımıza tam yol girdi. TERS ENTROPİ. eankara, Nathan Never maceralarının ülkemizde de çok seveni bulunuyor. Çeşitli bilim kurgu eserlerinden esinlenerek hazırlanan maceralarda gördüğümüz huysuz, melankolik Alfa ajanımız, ASI ( İtalyan Uzay Ajansı ) ile Bonelli firmalarının işbirliği tarafından hazırlanan iki ayrı macera ile karşımızda. NATHAN NEVER MACERALARI. ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU/DÜNYA PARÇALANIYOR.
Bir sonraki yazısında ise, ünlü miki faremiz modern fizik konularında bizi yalnız bırakmayacak, Tabii ki ÇizgiRoman penceresinden!

100bullets

Yeni Üye
7 Eki 2020
119
523
Çok güzel bir makale hazırlamışsınız sayın @eankara . Başlığı okuduğumda aklıma hemen Tenet filmi geldi ki siz de ondan bahsetmişsiniz. Entropi termodinamik derslerinin karmaşasının başladığı bir konudur zaten. Ondan sonra da termodinamik çevrimleri başlar ısı pompaları soğutma çevrimleri diye devam eder. Ben yazınızı keyifle okudum. Çok teşekkür ederim. Bizi bu güzel yazıdan haberdar ettiği için sayın @levon 'a da ayrıca teşekkürler 😊

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,221
58,003
İnsanı anlatan eserler benim ilk tercihim ise de çocukluktan kalan bir tutkuyla Gordon; uzay ve diğer dünyalar hakkında zaman zaman hayaller kurduğum ve de ilgi ile takip ettiğim bir seriydi.

Yaş ilerleyince bilim kurgu çizgi romanları, benim öncelikli okuma konularım arasında yer almadı. Bu nedenle de Nathan Never, öylesine okuduğum çizgi romandı. Hiçbir zaman ne teknolojisini ne de olayları anlamamıştım. Çünkü konular ve terimler bana çok yabancıydı.

Distopik bir gelecek tasviri bana uzak konulardı.

Yapay zekanın ilerlemesi, hele de Forum arkadaşlarının bu teknolojiyle çok hızlı haşır neşir olması, harika eserler oluşturmaları teknolojideki gelişim karşısında hayrete düştüm.

Teknolojinin iyilik için kullanılabileceği gibi kötü amaçlarla kullanıldığında nelere yol açabileceğini düşününce korktum. Dilerim teknoloji asla kötü amaçlar için kullanılmaz.

Üstat @eankara ’nın bu incelemesini okuyunca bilim kurgulardaki konuları daha farklı değerlendirmem gerektiğini anladım. Distopik bir gelecek tasviri , paralel dünyalar, Entropi (ki ters entropi, aşırı entropi, sistem entropisi, toplam entropi, maksimum entropi, sıfır entropi gibi …) hakkında hiç bir bilgimin olmamasından utandım.

Üstat @eankara ’nın bu yazısından sonra başta Nathan Never olmak üzere bilim kurgu eserleri tekrar ve de daha dikkatli okumam gerektiğini anladım.

Üstat @eankara ‘ya örneklerle çizgi roman bilim kurgu dünyasının önemli eserleri yanı sıra bu eserleri yaratanları tanıtan bu bilimsel çalışması, Üstat @levon'a bu çalışmayı bizlere ulaştırdığı için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

CYLO

Aktif Üye
8 Haz 2025
156
1,108
İnsanı anlatan eserler benim ilk tercihim ise de çocukluktan kalan bir tutkuyla Gordon; uzay ve diğer dünyalar hakkında zaman zaman hayaller kurduğum ve de ilgi ile takip ettiğim bir seriydi.

Yaş ilerleyince bilim kurgu çizgi romanları, benim öncelikli okuma konularım arasında yer almadı. Bu nedenle de Nathan Never, öylesine okuduğum çizgi romandı. Hiçbir zaman ne teknolojisini ne de olayları anlamamıştım. Çünkü konular ve terimler bana çok yabancıydı.

Distopik bir gelecek tasviri bana uzak konulardı.

Yapay zekanın ilerlemesi, hele de Forum arkadaşlarının bu teknolojiyle çok hızlı haşır neşir olması, harika eserler oluşturmaları teknolojideki gelişim karşısında hayrete düştüm.

Teknolojinin iyilik için kullanılabileceği gibi kötü amaçlarla kullanıldığında nelere yol açabileceğini düşününce korktum. Dilerim teknoloji asla kötü amaçlar için kullanılmaz.

Üstat @eankara ’nın bu incelemesini okuyunca bilim kurgulardaki konuları daha farklı değerlendirmem gerektiğini anladım. Distopik bir gelecek tasviri , paralel dünyalar, Entropi (ki ters entropi, aşırı entropi, sistem entropisi, toplam entropi, maksimum entropi, sıfır entropi gibi …) hakkında hiç bir bilgimin olmamasından utandım.

Üstat @eankara ’nın bu yazısından sonra başta Nathan Never olmak üzere bilim kurgu eserleri tekrar ve de daha dikkatli okumam gerektiğini anladım.

Üstat @eankara ‘ya örneklerle çizgi roman bilim kurgu dünyasının önemli eserleri yanı sıra bu eserleri yaratanları tanıtan bu bilimsel çalışması, Üstat @levon'a bu çalışmayı bizlere ulaştırdığı için çok teşekkür ederim.
Sevgili Balkan, Termo dinamiğin yasaları hakkında yeterli bilgi sahibi olmamanızdan siz değil Milli Eğitim utansın.
Entropi sadece pozitif bilimlerin değil,felsefenin,dinin de üzerinde çiddiyetle araştırıldığı konulardan biridir.
Bugünlerde Tanrı nın varlığına örnek gösterilen Evrensel İşleyişte bir çok durumda Entropiyi engelleyen büyük bir gücün varlığı söylemidir.
Saygılar ve sevgiler üstadım.