Teksas Çelik Blek Macerası Hk.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,091
5,532
Navajo Köyü
7 yaşındaydım. İlk okuduğum Teksastı, Blek kendisinden para isteyen bir dilenciye acır ve ona para verir. Parayı atışı ve dilencinin parayı havada kapışı beni büyülemişti. Sonrasında hayal kırıklığı, Bleki tanıyan gözünü para bürümüş dilenci bleki bu iyiliğine karşılık İngilizlere ihbar eder. Çok zoruma gitmişti. Ama macera efsaneydi.

Bu macera ismini bana verecek ve eski nostaljiyi anmamı sağlayacak Çizgi Dost varsa; yardımcı olabilecekse çok sevinirim.

wolverine

Yeni Üye
27 Mar 2009
134
493
geminiye (bayılıyorum yapay zekaya bir şey sorup cevap almaya) sorunca aşağıdaki bilgileri verdi. gerekli sayılara ulaşabilirsiniz. formumuzda varlar diye biliyorum. kolay gelsin.
Bu olay, orijinal İtalyan serisinin 17. sayısında (Türkiye'de genellikle "EsseGesse" serisinin başlangıç sayılarında veya toplama albümlerde yer alır) geçen "Dilenci" (Il Mendicante) macerasıdır.

Maceranın Özeti​

• Para Atma Sahnesi: Blek, Rodi ve Profesör Oklitus ile birlikteyken yolda yaşlı ve perişan bir dilenciyle karşılaşır. Blek ona acıyıp elindeki bir altın parayı havaya fırlatır. Dilencinin parayı havada müthiş bir çeviklikle kapması, aslında onun göründüğü kadar bitkin olmadığının ilk ipucudur.
  • İhanet: Blek’in bu iyiliğine rağmen, dilenci (aslında İngilizlerin bir ajanı veya sadece para hırsıyla hareket eden bir işbirlikçidir) Blek’in kimliğini fark eder. Blek’in başına konan ödüle göz dikerek hemen en yakındaki İngiliz garnizonuna gidip onu ihbar eder.
  • Hayal Kırıklığı: Hikayenin sonunda Blek, hem fiziksel bir mücadeleye girer hem de insan doğasının bu nankör yüzüyle karşılaştığı için derin bir üzüntü yaşar.
Bu sayı, Blek’in sadece bir savaşçı değil, aynı zamanda duyguları olan ve iyilikten maraz doğabileceğini gören insani yönünü en iyi vurgulayan hikayelerden biri olarak çizgi roman tarihine geçmiştir. Türkiye'de yayınlanan eski "Hoz Comics" veya "Tay Yayınları" baskılarında da genellikle "Nankör Dilenci" veya sadece "Dilenci" başlığıyla karşınıza çıkar.

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,091
5,532
Navajo Köyü
Maalesef bulamadım uğraşın için teşekkür ederim. Gemini her şeye cevap vermek zorunda kaldığı için bazen bilmediğin zaman sallıyor.

Son düzenleme:

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
423
1,926

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
2,091
5,532
Navajo Köyü
Çok teşekkür ederim Oktay, aynen bu macera, küçükken okumuştum, sayfalar yırtıktı yarısıda yoktu, o kadar çok merakta kalmıştım ki anlatamam, çok duygulandım var olun