Taş Plaklar, Müzik Albümleri, TSM Repertuar Listeleri

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
924
13,024
İstanbul
Aşağıda bağlantısı verilen sıkıştırılmış klasörde, aşağıdaki listeler bulunmaktadır:

• Taş Plak Kayıtları Listesi
  • Tescil edilmiş müzik albümlerinin Listesi (Sanırım, bu liste 1986 öncesi albümleri içermiyor)
  • TSM Repertuarı sözlü eserlerinin listesi (Besteci, güfteci, makam bilgileri)

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,532
9,528
Eksikleri olmasına rağmen, çok önemli listeler Sn. @funghu . Özellikle taş plak şirketlerine göre, birinci liste olan kayıt listesi, uzun süredir aradığım çalışmaydı, Odeon, Orfeon, Colombia , halen daha ikonik köpek logolu Sahibinin Sesi gibi şirketler esas alınarak hazırlanan liste için ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi, bu şirketlerin katalogları ile karşılaştırmak, yıl bilgilerini çıkarmak gibi farklı seviye çalışmaları var belki de sırada !! İlk listedeki 16.124 kayıt şu ana kadar gördüğüm listelerin içinde en detaylısıydı. Tescilli albümleri içeren ikinci liste, belirttiğiniz gibi yakın tarihleri içeriyor. Ama üçüncü liste, yani besteci ve güftecilere ait liste, yine sanatçılara ait isim dizinine ulaştırabilecek zengin kaynak niteliğinde. Kısaca, listeler benim için gecenin sürprizi oldu. Sağ olun, var olun Sn. @funghu .

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
924
13,024
İstanbul
Sayın @eankara,

Taş plak listesini bulabilmek benim için de sürpriz oldu. Diğer iki listeye nispeten daha kolay ulaşılabiliyor.
Bu listeleri hazırlayanlara teşekkürü borç bilirim, hayli zahmetli bir iş yapmışlar.
Müzik albümü ve repertuar listelerini zaman zaman kullanıyorum, bazı çalışmalarda yararlı oluyor.
Taş plak listesi için neler yapabilirim, üzerinde düşünüyorum şimdilik.
Müzik albümleri listesi, ilgili meslek örgütünce oluşturulmuş.
80'lerin ortasından başlamasının nedeni, tahminimce o zaman çıkan bandrol yasasından kaynaklanıyor.
Yasayla birlikte tescil, kayıt işlemleri başlamış gibi.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,532
9,528
Sunduğunuz listeler üzerinde biraz çalışma yapmama ihtiyacım var. Bendeki kaynaklarla karşılaştırma yapabilirsem, sizin bu listelerden hareketle, belki yeni verilere ulaşma ihtimali olabilir. Çok doğru olarak açıkladığınız '' Taş plak listesi için neler yapabilirim, üzerinde düşünüyorum şimdilik '' cümlesi geçerlilik kazanıyor. Sonuç olarak, ses kayıtları tarihimiz için şimdilik arkeolojik kazı çalışmalarına devam etmek görünüyor Sn. @funghu . :):):) Ama , yine belirtmiş olayım, listeleriniz iyi birer başlangıç araçları. Sizin de konu hakkında çalışmalarınız, belki de yeni kaynaklara ulaşma durumunuz, gelişmeye katkı sağlayacaktır Sn. @funghu

Son düzenleme: