Tarayıcısı Olmayana Kitap

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,283
Değerli arkadaşlar;
Bu akşam dostlarımızla sohbet esnasında konuşulan bir konuydu.
Tarayıcısı olmayan fakat forum içersinde bir şeyler yapmak isteyen dostların olduğunu konuştuk.
Taranmış,ham haliyle göndereceğimiz kitabın linkini,
Temizlemesini yapanlar, kendi adına konusunu açabilir.
Bu konuda gönüllü olan arkadaşlar varsa, detaylı bilgi için özelden bana yazabilir.
Selam ve sevgilerimle.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,767
Sitede taranmış ancak düzenlenmesi gereken binlece kitap var.Teks çizgi romanını inceliyorum.Kitapların büyük bir bölümü tek sayfa haline getirilecek.Çeşitli proğramlarla düzenlenecek pek çok kitap var bu şekilde.

Böyle bir çalışma için bir ekip kurulabilir.Proğramları iyi kullanan üyeler bir araya gelip üç beş kitap düzenlerse daha kaliteli bir arşiv oluşturulur.

Bir şeyler yapmak isteyen üyelere hatırlatmakta yarar var.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,258
38,697
İstanbul
Bu duyurunun karşılık bulmasını çok isterim. Ertuğrul üstadımın da ilk mesajında belirttiği gibi foruma katkıda bulunmak isteyen ama kimi nedenlerle bu katkıyı gerçekleştiremeyen arkadaşlar için iyi bir seçenek bu. Üretim sürecine ne kadar çok yeni isim katılır, ne kadar çok yeni isim paylaşım yaparsa hem hepimizin motivasyonu o kadar artar hem de çok daha fazla çizgi romanı arşivlerimize kazandırma şansına erişiriz.

Bende de şu an itibariyle taranmış (ham halde) olup düzenlenmeyi bekleyen çok sayıda (80 civarında) kitap var. İlgi duyan isimler ertuğrul üstadımla irtibata geçerlerse bendeki kitaplar da düzenleme için kullanılmış olur.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,292
144,935
Bence de çok güzel bir fikir, hatta silence arkadaşın dediği gibi bir ekipte sitedeki taranmış ve yüklenmişleri düzeltmeli ve son halini vermeli.

1 ekip tercüme 1 ekip balonlama 1 ekip yabancı dildeki paylaşım bir ekip dergi mizah sanat grubu ile alakadar olmalı da, bu iş gönül işi sayın dostumuza veya diğer dostlarımıza mesaj atan herkese yanıt mutlaka gelecektir.

Gerçekten indirmek çok ta zor değil. Zor olan eseri bulmak, taramak, taradıktan sonra düzenlemek ve son aşaması da yüklemek. Göründüğü kadar da kolay değil.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,767
Çok ünlü bir beyittir."Gezdim Frengistan'ı hep saraylar köşler gördüm.Ama gezdim Diyar-ı İslam'ı hep viranhaneler gördüm!", der şair.

Dört yıl oldu site açılalı.Dört yıldır aynı şevkle aynı samimiyetle kitap paylaşan insanlar var.Ama ülkeyi saraylara, köşklere çevirmeye yetmiyor.

Binlerce üyemiz var.Herkes şu çabaya bir el atsa ne olur?

Bende hiç okumadığım binlerce çizgi roman var.Okumaya başlasam ömrüm yetmez.O halde?

O halde si şu! Hiç tanımadığımız ve asla tanıyamayacağımız insanlara güzel bir şeyler bırakmak.

Sitede bilgisayar proğramlarını çok iyi bilen insanlar var.İndirdiği bir çizgi romanı örneğin tek sayfa haline getirse örneğin beyazlatsa vs. ve siteye eklese o şairin dediği gibi mi olurdu.

Şu bilgisayar proğramları ile yıldızım barışık olsa idi. Ama değil.Bizim çocukluğumuzda okuduğumuz bir ders kitabını internetten buldum.Kötü taranmış.Tek sayfa yapmak için çok uğraştım.Nuh dedi Peygamber demedi..

Umarım üyelerimiz sevgili ertuğrul'un sesine kulak verirler.

Son düzenleme:

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
916
taramaların çok iyi yapılması gerçekten önemli ve değerli bir iş...

bir kaç kez taranmış kitap indirdim ama sayfalar çift olduğundan ya da kenarları düzgün taranmadığından okuyamadım...tablette bu şekilde okumak mümkün olmuyor...bu işe gönül verebilecek arkadaşlara şimdiden kolay gelsin diyorum...

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,499
denize sıfır
Birileri şunu yapsa, birileri şöyle yapsa kısmını atlatamadık gitti. Birileri de ben şunu yapayım demiyor.:) Ah o birileri...:S

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,258
38,697
İstanbul
Önümüzdeki dönemde çeviri-balonlama işlerine daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Bu zamanı yaratabilmek için taramasını yaptığım kitapların düzenlemelerini yapacak arkadaşlar arıyorum. Tarama faaliyetlerime devam edeceğim. Bir yandan çeviri yaparken bir yandan da tarama yapabilirim. Ama düzenleme yapamam. Konuyla ilgili ertuğrul üstadım tarafından yapılan çağrı kısmi bir karşılık bulmuştu. Bu vesileyle aynı çağrıyı tekrarlamış olalım. Şu ana kadar olduğu gibi bu türden ortaklaşa çalışmalar yine ertuğrul üstadımın kontrolünde gerçekleştirilebilir.

Aşağıdaki çizgi roman ve dergilerden epeyce sayı taranmış vaziyette bekliyor.

- 1001 Roman 3. Seri (Bu seri çok eziyetli. :) Düzenleme işinde epeyce yol katetmiş olmak gerekli galiba)
- Conan Lal (Renkli)
- Doğan Kardeş (Renkli)
- Lorel ile Hardi
- Milliyet Çocuk (Renkli)
- Prenses
- Tom Braks
- Yaman Çocuk (Renkli)

İlgi duyan arkadaşlara duyurulur. Bu çağrım karşılık bulursa daha fazla çizgi roman üretmek için bir yol açmış oluruz.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,292
144,935
Şu an yabancı çizgi yükleme haricinde elimde bir iş yok. 1-2 kitabım var taranacak. Pardon bir de 10 adet zıp zıp derlemem varmış bu hafta onları hallederim.

Seve seve Milliyet Çocuk ve Yaman Çocukları alabilirim.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,258
38,697
İstanbul
Önümüzdeki dönemde çeviri-balonlama işlerine daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Bu zamanı yaratabilmek için taramasını yaptığım kitapların düzenlemelerini yapacak arkadaşlar arıyorum. Tarama faaliyetlerime devam edeceğim. Bir yandan çeviri yaparken bir yandan da tarama yapabilirim. Ama düzenleme yapamam. Konuyla ilgili ertuğrul üstadım tarafından yapılan çağrı kısmi bir karşılık bulmuştu. Bu vesileyle aynı çağrıyı tekrarlamış olalım. Şu ana kadar olduğu gibi bu türden ortaklaşa çalışmalar yine ertuğrul üstadımın kontrolünde gerçekleştirilebilir.

Aşağıdaki çizgi roman ve dergilerden epeyce sayı taranmış vaziyette bekliyor.

- 1001 Roman 3. Seri (Bu seri çok eziyetli. :) Düzenleme işinde epeyce yol katetmiş olmak gerekli galiba)
- Conan Lal (Renkli)
- Doğan Kardeş (Renkli)
- Lorel ile Hardi
- Milliyet Çocuk (Renkli)
- Prenses
- Tom Braks
- Yaman Çocuk (Renkli)

İlgi duyan arkadaşlara duyurulur. Bu çağrım karşılık bulursa daha fazla çizgi roman üretmek için bir yol açmış oluruz.

Öyle kolay bırakmam bu işin peşini. :)

Yok mu "Haftada 1-2 saatimi Diyar dostları için, çizgi roman severler için ayırayım da hiç olmazsa bir tane çizgi roman da ben kazandırayım" diyen? :)

atsinaa

Onursal Üye
27 Tem 2011
363
3,161
Tokat -Niksar
Vallaha ben sizin için seve seve 1-2 saatimi ayırırım.
Hakkınız ödenmez arkadaşlar. :)
Düzenleme yapabilirim, yeter ki sağlık el versin. Üzerime düşeni söyleyin yeter.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,283
İlgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
İlgilenen dostlara bir adet ham tarama gönderilecek.
Photoscpe kullananlara yardımcı olması için göz atmalarına tavsiye ederim,mutlaka işinize yaracaktır.

http://www.cizgidiyari.com/forum/resimli-anlatimlar/76217-photoscpe-kullanimi-resimli-anlatim.html

Temizlemede dikkat edilecek hususlar;
Çok beyazlatma olmasın,
Resim eğrilikleri düzeltilsin,
Kenar genişliklerinin(marj) mutlaka olsun,
Boyutların küçültülmemesi,
Bunları arkadaşlar dikkat ederse güzel bir arşiv oluştururuz.

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
774
1,779
Merhaba arkadaşlar. Ne zamandır bu konu hakkında düşünüyordum ve sonunda böyle bir başlığın zaten açılmış olduğunu gördüm :) Bende forumda bulunmayan en azından 20-25 eser var. Fakat benim tarayıcım yok, bu yüzden bu eserleri diyardaki arkadaşlarla nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. Sadece tarama çalışması değil ufak tefek çevirileri ve e-dergi çalışmalarına da yardımım dokunabilir. Balonlama beceremiyorum ama öğrenebilirsem eğer çizgi romanlar üzerinde ufak temizlemeleri yapabileceğimi düşünüyorum. Eğer böyle ufak tefek yapılması gereken işler olursa her zaman buradayım. İlgilenirseniz memnun olurum :)

12 Şub 2010
15,002
549,097
Merhaba arkadaşlar. Ne zamandır bu konu hakkında düşünüyordum ve sonunda böyle bir başlığın zaten açılmış olduğunu gördüm :) Bende forumda bulunmayan en azından 20-25 eser var. Fakat benim tarayıcım yok, bu yüzden bu eserleri diyardaki arkadaşlarla nasıl paylaşacağımı bilmiyorum. Sadece tarama çalışması değil ufak tefek çevirileri ve e-dergi çalışmalarına da yardımım dokunabilir. Balonlama beceremiyorum ama öğrenebilirsem eğer çizgi romanlar üzerinde ufak temizlemeleri yapabileceğimi düşünüyorum. Eğer böyle ufak tefek yapılması gereken işler olursa her zaman buradayım. İlgilenirseniz memnun olurum :)

Değerli dostum;
Öncelikle, paylaşma kararınız için tebrik ve teşekkür ediyorum. Çizgi Diyarı, böyle kararlarla çizgi roman severler için vazgeçilmez bir mekan haline geldi.

Aslında en iyisi kendinizin bir tarayıcı edinerek tarama yapmanız. Piyasada 100 TL den itibaren tarayıcı sahibi olmak mümkün. Tarama yapmak da, bilgisayar kullanmaktan daha kolay:)
Buna da imkanım yok diyorsanız, daha önce yönetim tarafından duyurulmuş olan kurallara göre sadece sevgili adminimiz savok veya ertuğrul vasıtasıyla taranmak ve iade edilmek üzere kitap göndermelisiniz.
Daha önceden yaşanmış olan sıkıntılar sebebiyle lütfen başka kişilere taranmak üzere kitap göndermeyin.
Gerek tarama ve gerekse de balonlama konusunda Diyarda açılmış konular var. O konuları inceleyerek tarama ve balonlama yapmayı öğrenebilirsiniz. Bu konularla ilgili olarak takıldığınız her konuda açık veya özel mesajlarla yöneticilerden çekinmeden bilgi isteyebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutlu olacaklardır.
Tekrar tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
774
1,779

Değerli dostum;
Öncelikle, paylaşma kararınız için tebrik ve teşekkür ediyorum. Çizgi Diyarı, böyle kararlarla çizgi roman severler için vazgeçilmez bir mekan haline geldi.

Aslında en iyisi kendinizin bir tarayıcı edinerek tarama yapmanız. Piyasada 100 TL den itibaren tarayıcı sahibi olmak mümkün. Tarama yapmak da, bilgisayar kullanmaktan daha kolay:)
Buna da imkanım yok diyorsanız, daha önce yönetim tarafından duyurulmuş olan kurallara göre sadece sevgili adminimiz savok veya ertuğrul vasıtasıyla taranmak ve iade edilmek üzere kitap göndermelisiniz.
Daha önceden yaşanmış olan sıkıntılar sebebiyle lütfen başka kişilere taranmak üzere kitap göndermeyin.
Gerek tarama ve gerekse de balonlama konusunda Diyarda açılmış konular var. O konuları inceleyerek tarama ve balonlama yapmayı öğrenebilirsiniz. Bu konularla ilgili olarak takıldığınız her konuda açık veya özel mesajlarla yöneticilerden çekinmeden bilgi isteyebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutlu olacaklardır.
Tekrar tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sayın profesör :) Maalesef arayıcı alabileceğimi hiç sanmıyorum malum öğrenciyim :( Ama her zaman diyarda yapılması gereken işleri özveri ile yerine getirmeye çalışacağım. Bu kadar samimi ve sıcak bir ortam olması hakikaten çok güzel bir şey. Tekrar sağolun :)