Supreme Power Türkçe

wretch

Yeni Üye
5 Tem 2026
11
43
Supreme Power, Marvel'ın alternatif bir evreninde geçen ve klasik süper kahraman anlayışını daha gerçekçi, karanlık ve politik bir bakış açısıyla ele alan bir seridir. Bu evrende kahramanlar, alışık olduğumuz gibi herkes tarafından sevilen kişiler değildir. Güç sahibi insanların devletler, medya ve toplum üzerindeki etkileri çok daha sert ve gerçekçi bir şekilde işlenir.

Serinin ilk sayısı, hikâyenin temelini oluşturan karakterleri ve yaşadıkları dünyayı tanıtıyor. Özellikle yıllar boyunca gizli tutulan bazı olaylar, devletin süper güçlü bireylere yaklaşımı ve bunun insanlar üzerindeki etkileri yavaş yavaş okuyucuya aktarılıyor. Aksiyon ikinci planda kalsa da atmosferi ve merak duygusunu başarılı şekilde kurmayı başarıyor.

Klasik Marvel çizgi romanlarından farklı olarak bu seri, daha olgun bir anlatım benimsiyor. Karakterlerin psikolojisine, aldıkları kararlara ve bu kararların sonuçlarına büyük önem veriliyor. Eğer Invincible veya Irredeemable gibi daha karanlık süper kahraman hikâyelerini seviyorsanız, Supreme Power da ilginizi çekebilecek serilerden biri olabilir.

İyi okumalar!

veya

Çitaku

Aktif Üye
28 Ocak 2015
168
853
Elinize sağlık @wretch , bir ilk çalışma için gayet başarılı. Devam ettikçe daha iyi yapmaya başlayacağınıza şüphe yok.

Affınıza sığınarak, ama tavrınızdan da cesaret alarak bir iki küçük eleştirimi söylemek isterim.

Çizgi romanın bir kapağı olmasını bekleriz. Kapak sayfası yok. Ayrıca yayınevi, yazar ve çizer bilgileri de görünmüyor.
Bazı konuşma balonları yanlış kişinin diyaloglarıyla doldurulmuş. (çok değil) Videodaki senkron kayması gibi bir his veriyor.
Bir de sayfa boyutları eşit değil. Sürekli olarak syfayı büyütüp küçülterek okudum. Ama bu çok sorun değil bence.

Seçtiğiniz çizgi roman hayli ilgi çekici. Biraz Boys ve Irredeemable havası var. Ben kendi adıma bu yaklaşımı seviyorum. Umarım devam edersiniz.
Çok teşekkürler. Sevgiler.

Son düzenleme:

wretch

Yeni Üye
5 Tem 2026
11
43
Elinize sağlık @wretch , bir ilk çalışma için gayet başarılı. Devam ettikçe daha iyi yapmaya başlaycağınıza şüphe yok.

Affınıza sığınarak, ama tavrınızdan da cesaret alarak bir iki küçük eleştirimi söylemek isterim.

Çizgi romanın bir kapağı olmasını bekleriz. Kapak sayfası yok. Ayrıca yayınevi, yazar ve çizer bilgileri de görünmüyor.
Bazı konuşma balonları yanlış kişinin diyaloglarıyla doldurulmuş. (çok değil) Videodaki senkron kayması gibi bir his veriyor.
Bir de sayfa boyutları eşit değil. Sürekli olarak syfayı büyütüp küçülterek okudum. Ama bu çok sorun değil bence.

Seçtiğiniz çizgi roman hayli ilgi çekici. Biraz Boys ve Irredeemable havası var. Ben kendi adıma bu yaklaşımı seviyorum. Umarım devam edersiniz.
Çok teşekkürler. Sevgiler.
Güzel yorumunuz ve değerli eleştirileriniz için çok teşekkür ederim

Aslında bu benim ilk çeviri denemem olduğu için gözümden kaçan hatalar olmuş. Belirttiğiniz eksikleri not aldım.

Kapak sayfası ile yazar/çizer bilgilerini eklemeyi açıkçası düşünmemiştim, sonraki sayılarda buna dikkat edeceğim. Bahsettiğiniz konuşma balonlarındaki kaymaları da not olarak yazdığım gibi sonraki sayılarda düzelteceğim. Sayfa boyutları konusunda da haklısınız, sonraki sayılarda hepsini tek ölçüde hazırlamaya özen göstereceğim.

Seriyi beğenmenize ayrıca sevindim. Ben de ilk okuduğumda The Boys ve Irredeemable havasını almıştım. kalan sayıları da çevirmeyi düşünüyorum.

Tekrar vakit ayırıp yorum yaptığınız ve yapıcı eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Bunlar gerçekten kendimi geliştirmem için çok değerli. İyi okumalar dilerim.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
6,543
19,414
Çeviri ve paylaşımlarınız için teşekkürler üstadım. Hoş geldiniz. İlk paylaşımınız her daim hatırada kalacaktır. Eline yüreğine sağlık. Sevgi ve Saygılar.

wretch

Yeni Üye
5 Tem 2026
11
43
savage dragon çevirebilir misiniz
Merhabalar. Savage Dragon'u az önce biraz inceledim, konusu gerçekten ilgimi çekti. Şu anda Supreme Power'ın 2. sayısı üzerinde çalışıyorum. Onu tamamladıktan sonra büyük ihtimalle Savage Dragon çevirisine başlayacağım.

wretch

Yeni Üye
5 Tem 2026
11
43
Çeviri ve paylaşımlarınız için teşekkürler üstadım. Hoş geldiniz. İlk paylaşımınız her daim hatırada kalacaktır. Eline yüreğine sağlık. Sevgi ve Saygılar.
Güzel dilekleriniz ve hoş geldin mesajınız için çok teşekkür ederim üstadım. Bundan sonra da elimden geldiğince kaliteli çeviriler paylaşmaya çalışacağım. Güzel yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.