agartan
Onursal Üye
- 28 Haz 2019
- 1,220
- 11,330
Starship Troopers (1997)
Yönetmen: Paul Verhoeven
Senaryo: Edward Neumeier, Robert Anson Heinlein
Müzik: Basil Poledouris
Ülke:ABD
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Savaş
Süre: 130 dk
Vizyon Tarihi: 6 Şubat 1998 Türkiye (Yıldız Gemisi Askerleri)
Dil: İngilizce
Bütçe:$100 M / Hasılat: $121 M
Çekim Yeri: Agoura Hills, California, ABD
İlgi: Askeri, gelecek, yaratık, böcek
IMDb Rating: 7.2
Amerikan Bilim Kurgu, Fantezi ve Korku Filmleri Akademisinin verdiği
iki "Saturn" ödülü (kostüm ve özel efekt)
Sunum: 790 MB, 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.
Yıldız Gemisi Askerleri:
Bazı filmler vardır ki sinemasevere pek bir şey sunmasa da garip bir şekilde hem gişe yapar hem de ödüllere boğulur.
(The Hurt Locker, Hunger Games gibi)
Bazı filmler de vardır ki layık olduğu ilgiyi eleştirmenlerin acımasız yorumları,
reklamının iyi yapılamaması gibi sebeplerle göremezler.
"Starship Troopers", işte bu gruba giren filmlerden diye düşünüyorum.
Sinemalarımıza ilk geldiği zamanlarda izlemiştim.
Özellikle efektleri, bugün bile sırıtmaz ve son derece güzeldir.
Bilim-kurgu sineması adına ne ararsanız bulabileceğiniz bir filmdir.
Maalesef $100 M bütçeye karşın gişede beklediğini bulamadığı için devam filmleri düşük bütçeli kalitesiz yapımlardan ibarettir. (turkcealtyazi.org)
Yönetmen Arnold'un oynadığı Total Recall'ın yönetmeni;
ayrıca ünlü Robocop filmini şurada sunmuştum: http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/146662-robocop-1987-a.html
Bu filminde bir kez daha oldukça başarılı bir iş çıkarmış ortaya, yaratıcılık konusunda ise yine aşmış.
Filmin gaz verir bir niteliğe sahip bir bilim kurgudan daha çok, bir savaş filmi olması da bunda en büyük etken;
savaş filmi olmasına rağmen içerisinde korku, aksiyon ve bilim kurgu da barındıran ve bunları son derece iyi harmanlayan bir film.
Film, Robert A. Heinlein'ın 1959'da yazdığı bilimkurgu romandan uyarlanmıştır.
Robert A. Heinlein, bu öyküsü yüzünden ağır bir militarist suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.
Verhoeven de benzer bir suçlamayı yememek için taşlama unsurunu oldukça öne çıkarmış.
("ilk bir kaç bölümden sonra aşırı sağcı bulduğum kitabı okumayı bıraktım" dediği rivayet edilir.)
Kitabı gençliğinde okuyan Michael Ironside (filmde Teğmen Jean Rasczak),
Nazi işgali altındaki bir Hollanda'da büyüyen yönetmen Paul Verhoeven'e sormuş, "Neden faşist bir film çekiyorsun?"
Verhoeven'ın yanıtı:
"Eğer dünyaya faydalı bir şeyler yapmak için faşist düşüncenin işe yaramadığını söylersem,
kimse beni dinlemeyecek. Bu yüzden herkesin güzel ve parlak olduğu, mükemmel bir faşist dünya yapacağım;
büyük silahlar, büyük gemiler olacak ama sadece lanet böcekleri öldürecekler!"
Romanla film arasında pek çok fark vardır.
Heinlein kitabın önemli bir kısmını 'militarist bir yönetim neden tüm memleketlere hayırlıdır' savına ayırmışken,
filmde bunlar yoktur, zaten filmdeki düşünce de bu değildir.
Filmde neredeyse insanların tarafını tutamayız bile; böceklerin ilk saldırıyı yapmadığı,
insanların gidip böcek gezegenlerinde koloni kurmaya kalkmasıyla olayların geliştiği ima edilir.
İnsanlar (özellikle üniforma, simgeler vs. açısından) gayet net bir şekilde Nazilere benzetilmiştir.
Keyifli seyirler, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
*
Yönetmen: Paul Verhoeven
Senaryo: Edward Neumeier, Robert Anson Heinlein
Müzik: Basil Poledouris
Ülke:ABD
Tür: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu, Savaş
Süre: 130 dk
Vizyon Tarihi: 6 Şubat 1998 Türkiye (Yıldız Gemisi Askerleri)
Dil: İngilizce
Bütçe:$100 M / Hasılat: $121 M
Çekim Yeri: Agoura Hills, California, ABD
İlgi: Askeri, gelecek, yaratık, böcek
IMDb Rating: 7.2
Amerikan Bilim Kurgu, Fantezi ve Korku Filmleri Akademisinin verdiği
iki "Saturn" ödülü (kostüm ve özel efekt)
Sunum: 790 MB, 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.
Yıldız Gemisi Askerleri:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.

Bazı filmler vardır ki sinemasevere pek bir şey sunmasa da garip bir şekilde hem gişe yapar hem de ödüllere boğulur.
(The Hurt Locker, Hunger Games gibi)
Bazı filmler de vardır ki layık olduğu ilgiyi eleştirmenlerin acımasız yorumları,
reklamının iyi yapılamaması gibi sebeplerle göremezler.
"Starship Troopers", işte bu gruba giren filmlerden diye düşünüyorum.
Sinemalarımıza ilk geldiği zamanlarda izlemiştim.
Özellikle efektleri, bugün bile sırıtmaz ve son derece güzeldir.
Bilim-kurgu sineması adına ne ararsanız bulabileceğiniz bir filmdir.
Maalesef $100 M bütçeye karşın gişede beklediğini bulamadığı için devam filmleri düşük bütçeli kalitesiz yapımlardan ibarettir. (turkcealtyazi.org)
Yönetmen Arnold'un oynadığı Total Recall'ın yönetmeni;
ayrıca ünlü Robocop filmini şurada sunmuştum: http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/146662-robocop-1987-a.html
Bu filminde bir kez daha oldukça başarılı bir iş çıkarmış ortaya, yaratıcılık konusunda ise yine aşmış.
Filmin gaz verir bir niteliğe sahip bir bilim kurgudan daha çok, bir savaş filmi olması da bunda en büyük etken;
savaş filmi olmasına rağmen içerisinde korku, aksiyon ve bilim kurgu da barındıran ve bunları son derece iyi harmanlayan bir film.

Film, Robert A. Heinlein'ın 1959'da yazdığı bilimkurgu romandan uyarlanmıştır.
Robert A. Heinlein, bu öyküsü yüzünden ağır bir militarist suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.
Verhoeven de benzer bir suçlamayı yememek için taşlama unsurunu oldukça öne çıkarmış.
("ilk bir kaç bölümden sonra aşırı sağcı bulduğum kitabı okumayı bıraktım" dediği rivayet edilir.)
Kitabı gençliğinde okuyan Michael Ironside (filmde Teğmen Jean Rasczak),
Nazi işgali altındaki bir Hollanda'da büyüyen yönetmen Paul Verhoeven'e sormuş, "Neden faşist bir film çekiyorsun?"
Verhoeven'ın yanıtı:
"Eğer dünyaya faydalı bir şeyler yapmak için faşist düşüncenin işe yaramadığını söylersem,
kimse beni dinlemeyecek. Bu yüzden herkesin güzel ve parlak olduğu, mükemmel bir faşist dünya yapacağım;
büyük silahlar, büyük gemiler olacak ama sadece lanet böcekleri öldürecekler!"

Romanla film arasında pek çok fark vardır.
Heinlein kitabın önemli bir kısmını 'militarist bir yönetim neden tüm memleketlere hayırlıdır' savına ayırmışken,
filmde bunlar yoktur, zaten filmdeki düşünce de bu değildir.
Filmde neredeyse insanların tarafını tutamayız bile; böceklerin ilk saldırıyı yapmadığı,
insanların gidip böcek gezegenlerinde koloni kurmaya kalkmasıyla olayların geliştiği ima edilir.
İnsanlar (özellikle üniforma, simgeler vs. açısından) gayet net bir şekilde Nazilere benzetilmiştir.
Keyifli seyirler, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
*