Spiru ve Fantazyo'nun Klasik Maceraları 02: San inforno Hazinesi

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
630
17,654
neverland
g4rkmrp.jpg

Yeni Sayı

Altan&Melih41&Oks03

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
892
29,143
teşekkürler ama ben boşuna yapmış oldum şimdi. 1.yi de yapmış olun da bende düşüp bayılayım.

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
630
17,654
neverland
teşekkürler ama ben boşuna yapmış oldum şimdi. 1.yi de yapmış olun da bende düşüp bayılayım.
Altan &Oks03& MElih41 bölümünde açtığımız " Altan & Oks03 & Melih41'den Duyuru" başlıklı 17 OCAK 2026 tarihli mesajımız , yaklaşık 500 defa görüntülenmiş ve 20 adet yanıt almış.
Merhaba değerli forumdaşlarımız;
Bir süredir dünyayı kasıp kavuran Yapay Zeka fırtınası bizim mecralarıda etkisi altına aldı. Ülkemizdeki yayınevlerinin politikları nedeniyle çizgi roman stoğu oldukça az. Eski ve yeni bir çok yayını kendi dilimizde okuma imkanımız kısıtlı. Dil öğrenme konusunda da oldukça geride olmamız hasebiyle iş bizim gibi topluluklara düştü. Yaklaşık 20 senedir amatör bir üretim (hatasıyla , eksiğiyle, gediğiyle) belirli bir zümre tarafından yapılmakta idi. Ama gelişen yapay zeka teknolojisi ve programcılık ile beraber artık çizgi romana kendi dilinde ulaşmak çok daha kolay. Elbette niteliksel olrak şu anlık defolar çok ancak niceliksel olarakda hızlı olduğu bir hakikat. Neyse sadede gelelim, biliyorsunuz ekip ve bireysel olarak bizde çeviri balonlama ile uğraşmaktayız. Tabi bizler yaşlı, huysuz, kıl ve sabit fikirli olduğumuz için 15 senedir belirli bir düzen ve iş bölümü içerisinde devam ediyoruz. Hatalarımız elbette oldukça çok ama çeviri-balonlama sürecimiz titiz ilerlemek zorunda. Bir süredir forumda yazılan mesajlara istinaden şu duyuruyu yapmayı uygun gördük. Aşağıda listesini verdiğimiz serilerin çeviri ve balonlamalarını yapmaktayız. Boşa emek sarfiyatı olmaması açısından sizleri bilgilendirmeyi amaçladık.

Mavi Ceketliler (Les Tuniques Bleues)
Beyaz Giyen Kadınlar (Les Femmes En Blanc)
Sammy
Soda
Spriou ( Tüm seriler)
Marsuplami
Spoon&White
Marine
Oncle Zigomar - Johan Et Stephan
Blake&Mortimer
Mic Mac Adam
Donito
Rubine
421 (Paylaşımı tamamlandı)
Cotton Kid
Lenoid et Sputnika
Mark Lebut ve Komşusu (Marc Lebut et son voision)
Raj
Minik Tarzan ve Cilicili ( Boulouloum & Guiliguili )

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
892
29,143
O duyuruyu es geçmişim, ben de çok oldu bunları yapalı ama 30 adet bd tamamlayıp AYDABİR değil de GÜNDEBİR esprisiyle yayınlayacaktım. Canım arkadaşlarımın ellerine sağlık... Neyse Esattr tadıyla onları da bir ara eklerim ama şimdi 30'u tamamlamak için yeni iki albüm daha yapmalıyım. Tek üzüntüm profesyonel bir çalışmaya başlamak üzere olduğum. Yani zaman sorunum olacak. Daha çok çizgi roman dolu günlere...