Special Mandrake 68 Aynalar Dünyası

vefalı

Duayen
E-Dergi Takımı
16 May 2009
4,079
89,404
C6kj9c.jpg

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,750
7,517
libgen'den bu paylaşımlarınızın kaynak orijinali olduğunu sandığım Fransız Mandrake'lere bakıyorum, koyduğunuz numaralama üzerinden, tutturamıyorum hiç birinde sayıyı. Ya da kapağı..
Yakalayamadım bir türlü..

• Bu 68 mesela neyin sayısı. Fransız kitabın değil de, serüven'in başka bir Mandrake listesindeki serüven no sayısı mı? Ya da o çizerin külliyattaki serüven no'su mu? Fransız kitaplarda karşılığı yok mu gerçekten?
  • Bir tane orijinal kaynağınızı paylaşır mısınız?
  • Bir de anladığım kadarıyla Fransız Mandrake Spesiyallerin içindeki sayfa düzeni, renklilik, kare düzeni çok farklı. Siz ise sanki Türkiye'de basılmış Mandrake taramalarından sayfa ve kareleri ve balonları aynen alıp, Fransız kitaplarındaki serüven no sıralamasına göre tam maçera olarak dizip, yeni bir sayfa düzeni (ve sayfa numaraları ile) yeni bir içerik yapıyorsunuz...
  • Bana tam olarak yaptığınız çalışma yöntemini (detaylı bir şekilde özellikle), açıklar mısınız? Bu çalışmalarınızı ona göre anlayayım kafamda..

Çok teşekkürler..

vefalı

Duayen
E-Dergi Takımı
16 May 2009
4,079
89,404
Murat bey Phil Davis'in günlük bantlar ile pazar bantlarını tarih sıralamasını her paylaşıma ekliyorum,zaten Phil Davis'in ilk çizgilerini TAY yayınları dahi yaynlamadı.
Örnek verilirse 5 kare çizimiı tek sayfada tam macera olarak çizilmiş,bazılarıda 2sayfa. Phil Davis'in tay yayınlarında yayınlanan 70 macerası var,bende 70 sayıdan aşağı olarak
paylaşıyorum ve bu maceralarda TAY yayınlarında 32 sayfa paylaşlmış her sayı başında özet geçtiği yerlerde bu kareler atlanılmış,yada bantlar bazı yerlerde karıştırılmış.
Bu seriyi oluştururken orjinalinde kara kare takip ederek gözlemledim.Eğer sizin bu serin kafanızı karıştırıyorsa boş verin,yokmuş gibi davranın.
Sevgi ve saygıyla...

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,750
7,517
Ondan değil vefalı bey.. Kafam karışmıyor. Yanlış anladınız. Ben; yaptığınız çalışmayı tam anlamıyla kavrayıp, hangi işlemler yapıldığını takdir edip;
ona göre bakmak ve takip etmek ve sindirmek istiyorum.

Daha evvel orijinal Amerikan D ve S kodlarına göre Türkiye'de basılmış serüvenleri, D, S numaralarına göre derlenmesinde de çok yakın takip ettim.. Mandrake zaten kıymetlim..

Burada o çalışmadan farklı olanı görmeye çalışıyorum.
Ve kaynaklar ile numaraların neye dayandığını anlamaya çalışıyordum

Son düzenleme:

vefalı

Duayen
E-Dergi Takımı
16 May 2009
4,079
89,404
:) Sizin takip ettiğiniz sanırım bu olmalı,bu maceranın orjinal adı bu.
DAILIES
126 “Return of the Mirror People” 24 Aug 1964 2 Ocak 1965
67 sayı olarak isimlendireceğim sayı bu olacak
SUNDAYS
094 “The Castaway” 26 Ocak 1964 9 Aug 1964
Sonuçta DAILIES ,SUNDAYS maceralarını çizim tarihlerine göre 70 sayıdan aşağı inerek paylaşıyorum.

Son düzenleme: