Sosyal Demokrat - Sayı 24 (Nisan-Mayıs 1990)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
735
10,298
İstanbul
tp6tfcw.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,216
6,505

Sayın funghu ;

"Türkiye'de Kürt Sorunu" ağırlıklı bir sayı olmuş. O kadar yanlış bir arada ki doğruyu hiç kimse bulamıyor, bulamaz. Sayayım :
Vargı :
1 - Evet Türkiye'de Kürt Sorunu var.. Reddetmekle bir şey yok olmuyor , doğada da toplumda da..
2 - Şimdiye dek emperyalizmden destek almış hiçbir kimse özgür bir devlet kavuşmuş değil veya devlet ise özgürlüğünü yitirmiştir.
3 - Marksizm Ulusların Kaderini Tayın Hakkını tanır ama aptal değil bunu desteklemesinin önkoşulları vardır... Yani her önüne çıkan etnik azınlığı UKTH var diye hemen desteklemez...
4 - Unutmayınız ki Ulusların Kaderini Tayın Hakkı Marksizm kökenli değil Emperyalizm kökenlidir. İlk kez Vilson Prensiplerinde yer almıştır. Amaç orada da açıkça görülmektedir ki ; hedef ülkeleri etnik kökene göre parçalamaktır. Marksizm parça-bütün ilişkisi ve ortaya çıkan etnik hareketin sınıfsal kökenine , tarihin akışında kime hizmet ettiğine dikkat eder.
5 - Ömrüm boyunca 1978 yılında Ankara Keçiören'de kurulan PKK (Önce Apocular diye anılır) ABD ve Avrupa emperyalistlerinin hele özellikle NATO telkinleri (siz emri ile deyin) Türkiye Derin Devleti tarafından güya Doğu ve Güneydoğudaki sol harekete saldırsın diye kurulmuştur. O dönem o toplantı konuşulanlar Milliyet Gazetesinde yayınlanmıştı. Apocuların ilk öldürdüğü Ağrı'da Özgürlük Yolu çizgisindeki sol bir örgütün üyesiydi. Ülkücülerle de arası pek iyi idi.
6 - Özal'a ilk Kürt Devletini (siz özerk bölge diyebilirsiniz) kurulmasına yardımcı (ABD ye) olarak yarattı.
7 - İkincisi de Esad devrildikten sonra Suriye (veya bünyesinde gizlenerek) kuruluyor. Kim ne kadar inkar ederse etsin , sonuç değişmeyecek. Düşünün HTŞ'nin 15 bin kişilik bir ordusu var karşısında on binlerce TIR dolusu silahla silahlandırılan 100-120 bin kişilik ordu var. Yok entegre yok şu bu. Düşünün 100.000 kişi ile 15.000 karıştırılırsa (entegreymiş) kimin hakimiyeti sonunda oluşur .... Göreceğiz....

Sonuç : Beni yakından tanıyanlara yıllar yılı Abdullah Öcalan'nın Derin devletin , hatta MİT üyesi bile olabileceğini bütün arkadaşlarının (Tapu Kadastro Lisesi yıllarından başlayarak ) başta Çatlı olmak üzere ülkücü olduğu kendisinin de MHP kökenli olduğunu söyleyince hem çevremdeki kürt arkadaşlarımdan hem de ülkücü arkadaşlarımın , hem de bu tutumu devletimize yakıştırmayanların saldırısına uğradım.
Geçenlerde İmralı tutanaklarına baksınlar. Yıllar sonra ben haklı çıkmadım mı?

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....