Shibumi (Fr)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,482
17,734
Romanı en sevdiğim kitaplardan biridir.
Trevanian - Shibumi
rtu4qpwohj8uwwe9g.jpg


 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,098
6,458
Bu romanı olduğu kadar kadar yazarını da merak ettiğim günleri hatırladım. Bence gecenin sürprizi. Çizimlerle iyi bir uyarlama olan bu eserin dilimize çeviri yapan , balonlamacı arkadaşlara , müsait olduklarında iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Bu güzel romanın çizgi roman uyarlamasının yapıldığından haberim yoktu. Teşekkürler @Osidi
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,038
30,082
Shibumi

Pat Perna
Philippe Beyvin (Autre)
Jean-Baptiste Hostache (Autre)
Anne Damour (Traducteur)

215 pages

Trevanian'ın başyapıtı ilk kez çizgi romana uyarlandı!

Nicholaï Hel, zamanının en yetenekli suikastçısı ve dünyanın en çok aranan adamıdır. Onun sırrı, kişisel mükemmelliğin nadir bir biçimi olan shibumi'yi elde etme kararlılığında yatmaktadır.

Go oyununun incelikli sanatıyla tanıştığı savaş sonrası Japonya'da büyüdü ve Bask Ülkesindeki kalesinde inzivaya çekilerek yaşıyor.

Kara Eylül (1972 Münih Olimpiyatları'na yapılan saldırılardan sorumlu Filistinli bir terör örgütü) militanlarına suikast düzenlemekle görevlendirilen İsrailli bir komandonun genç üyesi Hanna Stern, ondan yardım ve koruma istemek için geldiğinde, Nicholaï Hel kendisini bir kötü adam tarafından avlanırken bulur.

Uluslararası terör ve imha örgütü Ana Şirket, son bir yüzleşmeye hazırlanmak zorundadır.

Nicholai Hel çok yetenekli bir suikastçıdır ve yenilmez olmanın sırrı kişisel mükemmelliğin ender görülen bir türünde yatmaktadır: shibumi.
Ancak savaş sonrası Japonya'da büyüyen ve go oyununun incelikli sanatını öğrenen, şimdi ise Bask Ülkesindeki kalesine çekilen bu adam, her zamankinden daha zorlu yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda kalacak. uluslararası bir kuruluş olan Ana Şirket.

Trevanian'ın 1973'te çıkan ünlü romanı "Shibumi"den uyarlanan, Pat Perna tarafından yazılan ve Jean-Baptiste Hostache tarafından çizilen bu albüm, casusluk, doğu felsefesi ve öldürücülüğü karıştıran bir hikayeyle pek çok kişinin ilgisini çeken gizemli yazarının ruhuna sadık kalıyor.

Bu hikayenin bağlamı, 1972 Münih Olimpiyat Oyunları sırasında İsrailli sporcuların Filistin kurtuluş örgütünün üyeleri tarafından rehin alınmasından kısa bir süre sonra geçiyor. İsrail'in Mossad'ın tepkisi, Amerikan ajanslarının yardımıyla verdiği tepkide acımasızdı. Ancak 1973'teki petrol krizi, kartları çoğunluğu Arap olan petrol üreticisi ülkeler lehine değiştirecek.

Senaryonun yazımı her ne kadar karmaşık olsa da açıkçası başarılı.

Grafiksel olarak karakterler derinlik ve kontrolden yoksundur. Oldukça başarılı olan bu manzaralar için neler söylenebilir? Kısacası okuyucuyu keyiflendiren gerçek bir ustalık da var. Kullanılan renkler bile göze hoş geliyor, bu bir şeyler söylüyor! Bazı kutular tek kelimeyle muhteşem.

Çeşitli hükümetlerin kullandığı sıra dışı bir katilin maceralarını anlatan bu çizgi romanı çok beğendim.

Sonuç olarak, çok iyi işlenmiş büyüleyici bir casus hikayesi. Heyecan verici ve görsel açıdan başarılı bu çalışmayı tavsiye ederim.

Dilerim Türkçesi de yayınlanır.

Teşekkürler Üstat @Osidi
 
Üst