Ses Mecmuası 1964 Sayı 19 (2 Mayıs 1964)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,396
14,700
Jxf4TXSx_o.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,384
7,075

Sayın abboritta ;

Müşfik Kenter, şimdiye kadar üç filmde oynadı. Bunlardan ilk ikisi, filimci deyimyle, "tutmadı". Fakat, Süreyya Duru rejisinde, Leyla Sayar'la çevirdiği son filmi "Dişi Örümcek", gene filmci deyimiyle "iş yapıyor"."

Yıldız ve Müşfik Kenter Kardeşler Türk tiyatro ve sinema dünyasının unutulmaz insanları.

8. Sayfada Bir süre önce 2000 den fazla gazete, dergi ve televizyon eleştirmecinin katıldığı anket sonucunda yılın en iyi aktörü seçilen Paul Newman, Oscar'ı Sidney Poitier'ye kaptırdı, fakat üzülmedi."

Yukarıdaki haber ilgimi çekti ; çünkü her iki oyuncuyu da çok beğenirim. Ama tam bu haberin içinde (9. sayfada) hemen sağda bir kitap reklamı var. Adına baktım. Yıllar önce (elbette ki 1964'te değil) okumuştum. Çok ilginç , akıcı ve heyecanlı bir roman olduğunu da anımsadım. Yani tanıdık birine rastlamış gibi oldum.
Bakınız roman hakkında neler yazıyor , reklamında :
"Baştan başa heyecan ve şüphe dolu bir macera romanı...

SARI
ODA

Genç kız köşke girince burnuna bir yanık kokusu çarptı. Hızla boş odaları dolaştı. Koku, kapalı bir dolaptan geliyordu. Genç kız dolabın kapısını açınca, hayatının sonuna kadar unutamıyacağı korkunç bir manzarayla karşılaştı. Dolapta yarı yanmış bir kadın cesedi duyuryor!..."

Kitap Hayat Yayınlarından çıkmıştı. Nasıl kitap ama ?...

11. sayfada : "Lorel ile Hardi Tekrar Beyaz Perdede Görünecek" müjdesi veriliyor. Kim sevmez ki bu ikiliyi..

14. sayfada : Ediz Hun var....

Oku oku bak bak bitmez bir dergi .....

Emeğine paylaşım isteğine teşekkür ederim....