Ses Mecmuası 1964 Sayı 18 (25 Nisan 1964)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,138
10,821
zPALZPas_o.jpg

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,411
5,855
Hangi AI'ı kullanıyorsunuz?
Alt site adı, ve işlem olarak?
Tüm sayfayı mı veriyorsunuz, yoksa yazılı kısımları ve fonu kendini renk düzeltme ve temizlemeden geçirip, sadece fotoları mı AI ile "çözünürlük yükseltme" ve "renklendirme" işlemi mi yapıyorsunuz? Yoksa tüm sayfayı verip, detaylandır, yenile gibi (sitedeki adı nedir?) işlemden geçirince dergi sayfasını böyle gekliştiriyor mu?

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,411
5,855
Özellikle şu Muhit Mecmuası Sayı 54'ünüze baktım, onun ekseninde soruyorum.. Çalışma çok iyi olmuş.
Hangi araçların bize şu anda nasıl bir sonuç verdiğini bilek açısından, bilgi olur diye öğrenmek istedim..

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,049
5,978

Sayın abboritta ;

3. Sayfada : "1964 Oscar Hikayesi" , 4. Sayfada "1964 Oscar Armağanının Kazanan Filmin Hikayesi"
1964'te Sidney Poitier Oscar almış....
11. Sayfada Ekrem Bora var ... (Sevdiğim Bir sanatçıdır)
18. Sayfada Parla Şenol var...
19. Sayfada : Hüseyin Baradan....
24. Sayfada "Telvizyonda Tiyatro" başlığını görünce 1964'te Türkiye'de TV yoktu ki , demeyin... O zaman aşağıdaki satırları okuyunuz :
"10 Yıla yakın bir zamandan beri, şehrimizde faaliyette bulunan bir televizyon istasyonu olduğunu herhalde biliyordunuz?... Teknik Üniversite'de çalışan bu stüdyo, karınca kaderince bir şeyler yapmaya çalışmakta ve bu alanda üzerine düşen vazifeyi zevkle başramaktadır. Her perşembe yayınlanan programlarda genel olarak, yabancı kaynaklardan elde edilen televizyon programları gösterilmektedir."

Emeğine paylaşım isteğine teşekkür ederim....

ATATÜRK'TEN BAŞKASINI "KURUCU ÖNDER" OLARAK TANIMYAN ,

ATATÜRK'TEN BAŞKASINA "KURUCU ÖNDER" DEMEYEN ,
ATATÜRK'TEN BAŞKASINA "KURUCU ÖNDER" DİYENİN PEŞİNDEN GİTMEYEN ,
TÜM TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HALKINA (HALKLARINA DEĞİL , BU DEYİM-DEYİŞ BİLİME DE UYMAZ-MANTIĞA DA UYMAZ) ;
2026'NIN
TAM BAĞIMSIZ (HER AÇIDAN) , TAM DEMOKRATİK , TAM LAİK VE TAM SOSYAL ADALET VE TAM ANLAMIYLA HUKUK DEVLETİ ÖZELLİKLERİNE SAHİP TÜRKİYE CUMHURİYETİ GETİRMESİNİ DİLERİM.
SAĞLIK , BAŞARI VE MUTLULUK YOLDAŞINIZ OLSUN...

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,138
10,821
Hangi AI'ı kullanıyorsunuz?
Alt site adı, ve işlem olarak?
Tüm sayfayı mı veriyorsunuz, yoksa yazılı kısımları ve fonu kendini renk düzeltme ve temizlemeden geçirip, sadece fotoları mı AI ile "çözünürlük yükseltme" ve "renklendirme" işlemi mi yapıyorsunuz? Yoksa tüm sayfayı verip, detaylandır, yenile gibi (sitedeki adı nedir?) işlemden geçirince dergi sayfasını böyle gekliştiriyor mu?
Hocam deneme yanılma yoluyla en iyi görmeye çalışıyoruz.

Parla Şenol'un dergideki küçüklük halini sadece yükledim ve sonucu tek seferde ortaya çıkardı, ama sayfanın hepsini yükleyerek aynı komutu versem aynı sonucu alamazdım.

Yazılar ve gözler ortak olarak en sorunlu işlemlerdir. Yazılar ve özellikle Ses dergisindeki gibi küçük yazılarla başarılı işlem yapan bir ai görmedim. Göz gibi farklı kusurlarda farklı AI leri kullanmak gerekli olabilmektedir. Örneğin bir ai her şeyi istediğiniz gibi çıkartırken gözleri kötü hale getirebilmektedir, bu yüzden diğer AI lerin sonucu ile photoshopla düzenleme yapmak lazım olabilmektedir.

Tek seferde olmayıp, makyajlama yapılarak son halini almış bir örnek: Şaka kapak resmi

Görüntü çözürlüğünün yüksek ve görüntüde netlik olması mutlaka gereklidir, yoksa her ai farklı ve olasılığı en uygun modelinden yararlanır. Hatta bazen beyaz insanlar zencileşebilmektedir.

Komut vermek de çok önemli. Çünkü bazen aynı AI müstehcen diye işlem yapmayı reddettiği aynı resme farklı komutla işlem yapabilmektedir.

hNakTKAx_o.jpg

Çözünürlük arttırma(Örnek Parla Hanım'ın küçüklük resmi), kırpma, çerçeveyi uygun şekilde genişletme...siz komut vermeseniz dahi olabilmektedir. Bazen iyi oluyor, bazen çok kötü.

Düşük çözünürlükle işlem yapan AI nin yaptığı işlemi başkası daha yüksek hale getirebilmektedir.

Dikkat ederseniz bazı AI lerin sonuçları, dikkatli bakınca, çok yapay duruyor, çünkü orjinale en yakın işlem yapanlar mutlaka bir sorun oluşturuyor. Photoshopla düzenlendiğinde bu sorun ortadan kalkmaktadır.

Dergi sayfası photoshop. Çünkü sizin dergi sayfanızı verdiğinizi AI anlayınca mutlaka çıkarttığı işlem sorunlu oluyor. Belki de paralı haliyle daha iyi sonuçlar veriyordur.

Tüm bu nedenlerle ben bir AI nin mutlaka iyi olduğunu düşünmediğimdem parasız kullanımdan yanayım, ama belki de paralı işlemlerle çok daha iyi sonuçlar elde edilebiliyordur.

Kullandığım bazı AI lerin sonuçları(verilen komutlar aynı olmasına rağmen değerlendirmeyi sadece bu örneğe bakıp, genelleştirmemek lazım. Çünkü bazen şimdi beğenmediğimiz, başka zaman diğerlerinden daha iyi sonuç vermektedir.)

Owen Image Edit

m55NM5L4_o.jpg

Minimax Image

IpYdgfv8_o.jpg

Flux Dev

7atF3pXz_o.jpg

GPT

Ulyd9gdL_o.jpg

Nano Banana

PlGalws8_o.jpg

Görüldüğü gibi Eşref Kolçak yazısı ve resmin çerçevesi aynı komutlara rağmen tek birisinde yer alıyor, çünkü diğerleri verdiğim komuta dayalı olarak yazıyı ve çerçeveyi arka plan olarak değerlendirip, silmektedirler.

Ek olarak belirtmek isterim ki Ses dergileri içinde veya başka içeriklerde AI düzenlemesi istenen bir resim talebi olursa, yapmaya çalışırım.

ERuUA1ib_o.jpg

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,411
5,855
Çok teşekkürler, bilgilendirdiniz. Şimdilik denemeyi düşünmüyorum, ama sonuçlar ve işlemler arasındaki ilgiyi, kullanılanları, yöntemleri okumak ve biriktirmek ilgimi çekiyor. Tekrar teşekkürler.