Ses 1976 Sayı 4 ( 24 Ocak1976)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,235
12,293
Emeklerinize teşekkür ederim...

7xFw8sYM_o.jpg

7Lj8ZyKu_o.jpg

DXGYjHlG_o.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,198
6,459

Sayın murtaza5 ;

"Müjdat Gezen ve Uğur Dündar :
-- Biz, piyasa koşullarına değil, seyircinin özlemlerine uygun filimler çevirmek istiyoruz. Buna başka bir yoldan başaramayınca, bir şirket kurmayı kararlaştırdık."

"Yaşadığımız Günler" filminden bahsediliyor. Bunu çoğumuz zevkle izlemiştik...

"Fikret Hakan ve Kadir İnanır, olaylı "Köprü" filminden sonra ikinci kez yine bir araya geldiler... Sanatçılar şu günlerde "Delicesine" nin çekimi için buluştular... İşte düşman kardeşlerin öyküsü... Ve söyledikleri..."

Bu satırlar 6. pdf sayfasındaki "Para dargınlık dinler mi?"

"Güldüren kişi, ağlamayı da bilmeli"... İşte böyle diyor, Kemal Sunal... Herkesin yüzünü görünce güldüğü , insanlara dertlerini, sıkıntılarını unutturup, umut ve neşe veren sanatçı, özel yaşamında gereğinden fazla duygulu ve hassas... En basit olaylarda bile göz pınarına yaşlar birikiyor ve başkalarının acılarını yüreğinde duyuyor. İyi mi, kötü mü?... Orasını bilmiyoruz ama, eğer Sunal yalnız gülseydi, ciddiye almazdık belki de O'nu"

Bu satırlar 7. pdf sayfasından...

Vargı : "Köprü" filmi çok güzel bir filmdi...
Anımsama : Ben Tuzla Piyade Okulunda asteğmendim. Kısa dönem askerlik çıkmıştı. Kadir İnanır bundan yararlananlardan biriydi. Elinde bir SES mecmuası ile teslim olmaya gelmişti. Dergide "İbibikler Öter Ötmez Ordayım" başlık atmıştı Kadir İnanır için. Benim komuta ettiğim bölüğe değil (6. Bölük) komşu bölüğe kaydedilmişti. Önceden traş olmuş ve kendine özel askeri elbise diktirip gelmişti. 4 ay boyunca birkaç kez görüştük. Onu izledim. Elbette ki Alay komutanlığınca korunuyor ve ayrıcalıklı davranılıyordu. Ancak gerçekten de çok alçak gönüllü biriydi...
Yine anımsıyorum Kadir İnanır sırada bölüğüne kayıt yaptırmayı bekliyor. Yaklaşıp sormuştum. (Günlerdir kısa devre askerlik haberleri basında hep yer alıyordu. Bu haberlerde Kadir İnanır ile birlikte Kemal Sunal'ın da askere geleceği yazıyordu.) "Kemal Sunal ne zaman gelip teslim olacak?" diye... Pek yanıt vermeye yanaşmadı. Tekrar ettim sorumu... Biraz sıkılarak, mahcup bir vaziyette (inanın öyle davrandı) kulağıma söyledi "Kemal Sunal üniversite mezunu değil ki , bu nedenle o kısa dönem askerlikten yararlanamaz..." Biz bu konuyu atlamıştık. Kemal Sunal gelmedi elbette... Ben Kemal Sunal ile hiç tanışmadım... Kemal Sunal daha sonraları üniversiteyi bitirdi. Bitirme ödevi neydi biliyor musunuz? Konusu "Kemal Sunal Sineması"ydı...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...