Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kapakta TV Spikeri Zafer Cilasun var. Benim kuşak bu efsanevi spikeri çok iyi tanır... Şimdikiler bilmez...
Türk Filmciler Derneği'nin 2. Geleneksel Balosu ....
Sunuculuğu Müjdat Gezen yapıyor. Şu sıralar Müjdat Gezen Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk sayfasının sağ alt köşesinde minnacık bir yerde "Köşe Atışı" nda yazıyor. Kısa , az , öz yazıyor. Yani futbol maçındaki 90 dakikada bir köşe atışı ne kadar zaman alırsa o kadar kısa. Ve bilen bilir köşe atışı (korner) gol atılsın diye kalenin en uygun yerine kendi adamlarına orta yapmak amacı ile yapılır. Aslında kendisine sorarsanız Müjdat Gezen'de ben orta yapıyorum golü siz atın diye , alçak gönüllükle yazdıklarının amacını açıklar. Ama bana göre ; burada birazcık açıklama yapmak istiyorum. Hani bizim kuşak bilir , bir futbol marşı-şarkısı vardır. Fenerbahçeli "Mikro Mustafa" için söylenir...
"Mustafa , Mustafa!!!! Kornerden gol atar kerata!!!"
Bence de o birkaç satırcık , o mizah dolu , o zeka dolu satırlarla Müjdat Gezen kendisi Köşe Atışı'ndan her seferinde gol atıyor... Ustamızın önünde saygı ile eğilirim...
Bu gecede Türk sinemasına 25 yıl hizmet etmiş sanatçılara ödül veriliyor .. Yıl 1976. Bu tarihte Türk sinemasına 25 yıl hizmet eden sanatçılar şunlar : Ayhan Işık , Sadri Alışık, Halit Akçatepe, Cevat Kurtuluş , Münir Özkul , Orhan Boran, Nazmi Özer , Orhan Aksoy , Öner Day , Hüseyin Kaşif, Süha Doğan , Saadettin Erbil , Hayri Esen , Aziz Basması , Reşit Çıldam, Zafer Önen, Muhteşem Durukan, Yılmaz Duru ve Renan Fosforoğlu.....
Bu listede olup toplantıya katılmayanlar da var. Bunlar (25 yıl hizmet edenler) : Neriman Köksal ve Nevzat Okçugil...
Vargı : Her basılı olan geleceğe belge olarak bir şekilde kalır... Sözü ne kadar doğru... Bu ve benzeri olanlar gerçekten de belge niteliğinde. Ne diyelim "Ahhhhhhh.... ne günlerdi o günler .... ): ): ):
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...
Gönderme : @abboritta büyücüsü sen müthiş birisin. Sen sadece fotoğrafı rötüşlemiyorsun adeta yeniden yaratıyorsun , detaylandırıyorsun. Örnek mi ? Müjda Ar'ın üstteki ve alttaki fotoğraflarının gözlerinin içine (gerçek anlamda taa gözlerinin içine) bakınız... Göreceksiniz.... Diğer detaylara girmiyorum bile...