SES- 1976 sayı- 12 ( 20 Mart 1976 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,281
6,691

Sayın murtaza5 ;

"Bu arada işvereni, yani yapımcıyı da düşünmek gerek... Bir filme, sermayesini, emeğini ve bilgisini koyuyor. Sonra siz gelip 'Ben senin filminde oynarım ama, şu koşulları kabul edersen' diyorsunuz... Hangi koşullar mı? Öpüşmemek, sevişmemek, soyunmamak... Bir kere gerçekçi değil bu davranış. Ayrıca doğal da değil. Çünkü hepimiz insanız ve özel yaşamımızda, öpüşüyor, soyunuyor ve sevişiyoruz. Eğer film, böyle bir olayı gerektiriyorsa, kuşkusuz şartlara uyacaksınız.
Seyirciyi, göz süzüp, şuruplu laflarla aldatamazsınız.
..... Aşk, sadece platonik bir duygu değildir ki! Eğer seyirci o iki insanın birbirlerini arzuladıklarını görüyorsa, sevişmelerini de görmelidir. ......
Ben sinemaya oyuncu olmak için geldim, efsane yaratmaya değil. Kişiliğimden önce, oynayacağım rolü sevdirmek istiyorum."

Bu satırlar Müjde Ar'a ait. Bu sözleri ile aslında gerçekleri o dönem için bir hayli yürekli tavrı ortaya koyuyor ve o günlere dek olan anlayışı yıkıyor. Bu arada bazılarına da laf atıyor. Siz anlamışsınızdır.

O dönem için olmayacak şeyi olduruyor Ajda Pekkan , Olympia'da ilk konserini veriyor...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...