Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Bir dönem, Türkiye'de yapılan sinema bütünüyle demokratik değerlerin savunusu üzerine kuruluyor. Yavuz Özkan'ın Maden'inden (1978) , Şerif Gören'in Yol'una (1982) , Halift Refiğ'in Şafak Bekçileri'nden (1963) , Lütfi Akad'ın Diyet'ine (1975) kapitalizmin yerleşme sürecine yol açtığı sorunlara kapitalizm içinde çözüm arama anlamına geliyor. Çözümün biçimsel bir eşitlik, "hak" ve "adalet" eşitliği, olmaktan öteye götürülmemesini anlatıyor."
Bu yorumu yapan B. Sadık Albayrak "Burjuva demokratik sinemanın sonu" adlı yazısında...
"Bilimsel kafayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, sorunu anlamaya çalışmasıdır. Bilimsel bakış açısı bu yönüyle düzenliliği ve sürekli, sorgulayıcı, üretici çabayı gerektirir. Bu bağlamda bilimin gelişmesi, dogmatizmin ya da bağnazlığın alanını sınırlar."
Bu satırlar Yavuz G. Yıldız'ın "Din ve siyaset" başlıklı yazısından...
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...
***Not : Bu derginin bende sadece : [ KOPUŞ : ***Not-1 : Bende olan sayılar : 7 ( Haziran 1995 ) ,] sayısı var . Burada yazısını okuduğumuz B. Sadık Albayrak'ın yazıları ile asıl tanışıklığım 2018 den sonra oldu. Çok sıkı bir dergi olan "YENİ GELEN" Dergisinde okumuştum [ (2018-2023) yıllarındaki sayılarına erişebilmiştim. Sonradan erişemez oldum. Ne olduğunu da bilemiyorum. Yayınına son verdi mi, ne zaman son verdi bilemiyorum. Artık edinemiyorum... Bendeki bu derginin son sayısı [ 46 (Kasım 2022 – Şubat 2023) ]