Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sergio Bonelli - Le Storie Speciale (001 - 008) (İtalyanca)
Yaptığı birbirinden muhteşem tablolarla , sanat tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan ressam Caravaggio'yu '' Le Storie Speciale '' serisinden, yine Sn. @balkan 'ın sunumu olarak diyarımızda, 2023'te görmüştüm, ancak o zaman arşivime alamamıştım. Zaman içinde, indirme olanağının yok olması sonucu , bu sabah yeniden aynı çizgi romanla karşılaşmam, güzel bir sürpriz oldu. Ünlü sanatçı Leonardo'nun yaşamı dahil, bir çok önemli senaryoyu çizgi roman olarak karşımıza getiren seri, dikkat çekmeyecek gibi değil. Tex ve özellikle bazı Dylan Dog maceralarında çizer olarak görülen Casertano, sevdiğim ressamların önde gelenlerinden olan Caravaggio'nun yaşamını, önemli eserleri eşliğinde bu kez çizgi roman olarak karşımıza getirmiş. Tabii '' keşke Türkçe'ye çevrilse ya da İngilizce olsaydı '' diye düşünen dostlara aynen katıldığımı belirtmeliyim !! Diyarımızda '' Caravaggio ''yu özne olarak ele alan kitapların çoğalmaya başlaması da bir başka sevindirici durum. ( Caravaggio'nun ,yine usta sanatçı Manara tarafından yapılan, Sn. @Osidi 'nin paylaştığı çizgi romanı, onun ve en önemli izlenimcisi Artemisia Gentileschi'nin eserleri hakkındaki kitapları, diyarımızda aklımda kalan başlıca örnekler )
Caravaggio'nun sadece eserleri değil, çeşitli kaynaklardan rastladığım yaşamı da çok ilgi çekici . Bu yaşam öyküsü, iktidarla çekişmelerinden, kılıç düellolarına kadar, adeta bir film ya da roman gibi. Sonuçta, Caravaggio'nun yaşamına dokunan, '' Kırmızılar İçindeki Engizisyon Üyesi Kardinal '' ve dönemin farklı kişiliklerini, ünlü tabloların öyküleriyle birlikte izlemek , önemli bir 9. sanat fırsatı oldu.
Hikâyeler serisini renkli olarak görmek de varmış kaderde...
İlk seriyi de renkli olarak yayımlarlar umarım.
Renkli olarak ilk 50 sayısı verilen Martin amcamızın akibetine
benzemez inşallah... Sonrası gelmedi hâlâ...
Kaptan Swing de 200. sayıda kesildi...
Paylaşım için çok teşekkürler, üstadım.