Scanfan ve diğer bazı diyardaşlar hakkında

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,346
4,346
Bilecik
Sayın diyardaşlar kıymetli yöneticiler,
Benden başka forumdaşların da dikkatini çekmiş olduğunu düşünüyorum.
Uzun zamandır merakımı yenemediğim bir konu var; scanfan
Sayın scanfan'ı epeydir forumda göremiyoruz, en son bir buçuk sene kadar öncesinde siteye uğramış.
Hatırladığım mesajlarının birinde bazı sağlık sorunlarından söz etmişti.
Acaba şimdi sağlığı ne durumda? Sağlıklı ise neden hiç siteye uğramıyor, sanmıyorum ama acaba bir kırgınlığı mı var?
Aslında merakım sadece sayın scanfan değil, artık pek mesajını görmediğimiz başkaları da var.
Malum ben de dahil bazılarımızın yaşı ortadan büyük, ileri.
Bu kişiler artık olgunluk çağını, ikinci baharını yaşıyorlar.
Aklıma üzücü haberlerin olabileceği geliyor.
Bu vesileyle sayın yöneticilerimiz aracılığıyla scanfan -ve uzun zamandır sitede göremediğimiz diğer büyüklerimiz- hakkında bilgisi olan var ise bir açıklama talep ediyorum.
Bir de öneride bulunmak istiyorum, günümüz teknolojisini kullanarak, site içinde bir tür izleme yapmak mümkün olabilir diye düşünüyorum.
Örneğin bir algoritma sayesinde 3-4 ay boyunca siteye hiç uğramayan müdavimlere mesaj yazarak hatırlarını sormak iyi olmaz mı?
Belki desteğe, yardıma, aranmaya ihtiyaçları vardır...
Ne dersiniz?
Sağlık, sevgi, saygı ve selametle...

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,307
39,087
İstanbul
@scanfan üstadımız işaret ettiğiniz gibi bir süredir bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya. Üstadımızla irtibatımız devam ediyor. Yakında daha iyi haberler alacağımızı ve yeniden aramıza dönebileceğini umut ve temenni ediyoruz.

@fosil üstadımın önerisi de çok yerinde. Aslında bunu bir şekilde yapmaya çalışıyor, elimizden geldiğince yapıyoruz da. Ama tabi bahsettiğiniz gibi bir "algoritma" aracılığıyla değil de dostların eksikliğini hissettikçe.

Tabii bu mesele için başka dostlarımızın sorumluluk alması gerekli. Nasıl olur bilemiyorum; önerilerle geliştirilebilir. Çok insani bir durumdan bahsediyoruz. Hassasiyet duyan herkes bir şekilde bu sürecin parçası olabilir.

İşin teknik tarafı için sevgili @Tsubasa'ya ya da Xenfero işleyişi ile ilgili deneyimi/bilgisi olan dostlara danışmak gerekir.

Son düzenleme:

fosil

Süper Üye
7 Ara 2015
1,346
4,346
Bilecik
@scanfan üstadımız işaret ettiğiniz gibi bir süredir bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya. Üstadımızla irtibatımız devam ediyor. Yakında daha iyi haberler alacağımızı ve yeniden aramıza dönebileceğini umut ve temenni ediyoruz.
Sayın direnc11, bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Dualarımız onunla ve diğer şifa bekleyenlerle olsun.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,420
8,611
Sayın @fosil dostumuzun fikrine katılıyorum. Yeri gelmişken tüm dostlarımıza sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Bayram mesajı gibi oldu ama, umarım ciddi bir sağlık sorunu yoktur dostlarımızın. Diyarımız dostlarımızla anlamlı. Teşekkürler güzel öneriniz için Sn. @fosil

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,075
14,271
Scanfan mesajlarınızdan çok istifade ettiğimiz bir forum üyesi. Hayırlı haberlerini alacağımızı duymaktan çok memnun oldum.
Sayın fosil'in önerisi çok yerinde. Ancak bu algortima forumdan standart bir mesaj yollamak yerien o kişinin arkadaşlarına hatırlatma mesajı atarak arkadaşları tarafından hatırının sorulmasına vesile olursa daha insani bir görev yerine getirmiş olur. Malum standart mesajlar insanları o kadar da etkilemeyebiliyor.