"scanfan" üstadımıza acil şifalar dileriz

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,492
27,999
Acil şifalar diliyorum üstadım. Çok geçmiş olsun. En kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı olarak mesajlarınızı görmeyi diliyoruz üstadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,518
44,288
İzmir
Rahatsızlığınız sonunda iyileşme sürecinde olduğunuz bilgisi bizleri rahatlattı..
En kısa zamanda eskisinden daha sağlıklı diyara döneceğinize inancım tam..
Çok geçmiş olsun üstadım...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,794
Tarihin Arka Odası programından tanıdığımız emekli Türk sanat tarihi profesörü Nurhan Atasoy (86 yaşında) bir TV röportajında göz doktoruna gittiğini ve doktorun kendisinde katarakt olduğunu söylediğinde buna itiraz edip, "bu hastalık yaşlı insanlarda görülmez miydi?" diye cevap verdiğini anlatmıştı. Hissettiği yaşta yaşayan hayata sıkı sıkıya bağlı bu sevimli profesör kendi yaşıyla/hastalığıyla böyle dalga geçmişti. Ben de bir süre önce otobüslerde genç kardeşlerimin kalkıp bana yerlerini vermeye başladıklarında ve amca vs diye hitab ettiklerinde artık yaşlanıyor olduğumu anlamıştım (oysa ben kendimi 40'ımda hissediyordum). On yıl kadar önce de ağır bir ameliyat geçirince "daha da bana başka bir hastalık artık musallat olmaz" diye bir züğürt tesellisine de kapılmadım değil, sanki hastalığa yakalanma kotamı doldurmuşum gibi (hasta psikolojisi?) Onca yıl inatla sigara içmem de bir yanılsamaydı (sanki doktorlar hastalıklardan muaflarmış gibi!). Meğer öyle değilmiş. Her an yeni saldırılara hazırlıklı olmak gerekiyormuş. Aslında son 20 yıldır kendime dikkat ediyordum (sigarayı bırakalı da aşağı yukarı bu kadar olmuştu), kendimi örnek göstererek (korkutarak!) yüzlerce kişiye sigarayı bıraktırdım. Ama yine de bir diyabet komasından kaçamadım, nedeni genetik filan değil, tamamen çevresel. Bir süre sonra belki insülinden kurtulabileceğim söylendi (bu umut verici). Bu durum için tek korkum parmaklarımın delinmesiydi, ama yeni teknolojili delme iğneleri hissedilmiyor bile.

Geçmiş olsun dileklerini yazan tüm diyardaşlarıma, kardeşlerime, dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu bana büyük bir moral verdi. İyi ki varsınız. Mesajlarınıza hemen cevap veremediğim için de özür dilerim, malum nekahat dönemi. İnsanlar nasihat verenlerden pek hoşlanmaz (kendi ailemden biliyorum, kızlarımdan birine sigarayı bıraktırmaya çalışıyorum) ama yine de söyleyeceğim: kendinize iyi bakın lütfen.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,036
87,085
Kasımpaşa
Tarihin Arka Odası programından tanıdığımız emekli Türk sanat tarihi profesörü Nurhan Atasoy (86 yaşında) bir TV röportajında göz doktoruna gittiğini ve doktorun kendisinde katarakt olduğunu söylediğinde buna itiraz edip, "bu hastalık yaşlı insanlarda görülmez miydi?" diye cevap verdiğini anlatmıştı. Hissettiği yaşta yaşayan hayata sıkı sıkıya bağlı bu sevimli profesör kendi yaşıyla/hastalığıyla böyle dalga geçmişti. Ben de bir süre önce otobüslerde genç kardeşlerimin kalkıp bana yerlerini vermeye başladıklarında ve amca vs diye hitab ettiklerinde artık yaşlanıyor olduğumu anlamıştım (oysa ben kendimi 40'ımda hissediyordum). On yıl kadar önce de ağır bir ameliyat geçirince "daha da bana başka bir hastalık artık musallat olmaz" diye bir züğürt tesellisine de kapılmadım değil, sanki hastalığa yakalanma kotamı doldurmuşum gibi (hasta psikolojisi?) Onca yıl inatla sigara içmem de bir yanılsamaydı (sanki doktorlar hastalıklardan muaflarmış gibi!). Meğer öyle değilmiş. Her an yeni saldırılara hazırlıklı olmak gerekiyormuş. Aslında son 20 yıldır kendime dikkat ediyordum (sigarayı bırakalı da aşağı yukarı bu kadar olmuştu), kendimi örnek göstererek (korkutarak!) yüzlerce kişiye sigarayı bıraktırdım. Ama yine de bir diyabet komasından kaçamadım, nedeni genetik filan değil, tamamen çevresel. Bir süre sonra belki insülinden kurtulabileceğim söylendi (bu umut verici). Bu durum için tek korkum parmaklarımın delinmesiydi, ama yeni teknolojili delme iğneleri hissedilmiyor bile.

Geçmiş olsun dileklerini yazan tüm diyardaşlarıma, kardeşlerime, dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu bana büyük bir moral verdi. İyi ki varsınız. Mesajlarınıza hemen cevap veremediğim için de özür dilerim, malum nekahat dönemi. İnsanlar nasihat verenlerden pek hoşlanmaz (kendi ailemden biliyorum, kızlarımdan birine sigarayı bıraktırmaya çalışıyorum) ama yine de söyleyeceğim: kendinize iyi bakın lütfen.

Ben çok sulugöz oldum bu sıralar, ne okusam gözlerim doluyor, burnumun direği sızlıyor...
Yaşlandım mı, ne!..
Geçmiş olsun sevgili dost.

OZERTOPSOY

Onursal Üye
6 Tem 2016
1,285
4,372
Üstad Scanfan öncelikle geçmiş olsun ,acil şifalar dilerim. İnşallah bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,064
2,817
Geçmiş olsun scanfan üstadım, rabbim acil şifalar versin .

Tanerr

Kıdemli Üye
21 Eyl 2018
113
430
Sayın Scanfan'a ben de geçmiş olsun dileklerimi sunar. Allah'tan acil şifalar dilerim.

Tanerr

Kıdemli Üye
21 Eyl 2018
113
430
Sayın Scanfan'a bende geçmiş olsun dileklerimi sunar. Tez zamanda Allahtan acil şifalar dilerim...

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
14,003
398,654
Sayın Scanfan üstadım,
geçmiş olsun.
Hastalanmanın elbette güzel bir yanı yoktur fakat sağlık sorunları yaşadığınızda tedaviyi hızlandıran en önemli nüans iyi dilekleriyle,
içten temennileriyle sağlığınıza bir an önce kavuşmanızı isteyen sevdiklerinizin varlığıdır.

Sağlıkla ilgili sorunlar insan bünyesini ve duygularını herzamankinden daha fazla kırılgan yapar.
Sevdiklerinizin varlığına, yanınızda olmasına daha çok ihtiyaç duyarsınız.
Onların şevkatli ziyaretleri, zahmet edişleri fiziken ve ruhen yorulmuş benliğiniz için görünmez bir itici güç gibidir.
Telefonunuza gelen basit bir "geçmiş olsun" mesajı bile şevkat açlığı hisseden bünyeniz için büyük bir motivasyon yaratır.

Basit bir empati yaptığınızda bunları siz de hissedebiliyorsanız,
sağlık sorunu yaşayan sevdiklerinize bir geçmiş olsun mesajını çok görmeyin.
Göndereceğiniz içten bir geçmiş olsun dileği sevdiklerinizin sandığınızdan çok daha fazla mutlu edecektir.

Damdan Düşen, Damdan Düşenin Hâlini Bilir,
Elbet bir gün buluşacagız.

md35

Kıdemli Üye
28 Haz 2013
202
710
Üstadım, 20 li yaşlarındayken 40 lı yaşlardaki insanlar gözüme yaşlı görünürdü. Yıllar yılları kovaladı. 40 lı yaşları gördük. Ama yaşlılığı kabul etmiyorduk. Hala dinçtik. O yıllar da hızla geçti ve 60 yaşını gördük. Artık amca diyenler çoğaldı. Kendimize hiçbir hastalığı yakıştıramıyorduk. Ama istemeye istemeye tansiyon hastası olduğumuzu kabul etmek zorunda kaldık. Ve hala ilk gençlik yıllarımızdan kalan sigara içme alışkanlığı devam ediyor. Sizin yaptığınızı yapamadık. Meğer her şey rüzgar gibi geçiyormuş. Bütün bu yılların sonucunda, bilgece ve erdemli olarak yaşamanın tek mutluluk kaynağı olduğunu gördüm.

Hastalandığınızı öğrenince üzüldüm. Mesajınızı okuyunca da çok sevindim. İçtenlik ve özen ile yaptığınız paylaşımlarınız hem aklımızda hem de kalbimizde derin izler bırakmıştır. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sevdiklerinizle sağlık, afiyet ve esenlik içinde uzun yıllar geçirmenizi diliyorum.

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,783
38,072
İstanbul
Siteye girince şok oldum zira Sevgili Scanfan'ın benim kalbimdeki yeri çok farklıdır. Siteye ilk üye olduğu dönemlerden beri üstün nitelikli kişiliğiyle şu dünyada kendime örnek olarak aldığım bir kaç müstesna insandan biridir. Sevgili büyüğüm durumunuzun iyiye gittiğine çok sevindim, eminim ki bu sıkıntılı süreci de atlatıp eskisi gibi aramızda olacaksınızdır. Bu duygu ve düşüncelerle Allah'tan acil şifalar diliyor, sizi çok sevdiğimi bilmenizi istiyorum..

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
3,207
136,428
Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda daha sağlıklı bir şekilde dönmeniz dileğiyle.

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,137
8,361
İstanbul
Bu aralar foruma pek sık aralıklarla giremiyordum.
Girdiğimde de sevgili 'Nadir' dostumun hastalık haberiyle karşılaşınca epey şaşırdım ve üzüldüm.

Sevgili dostum,
Hastalığınızın önemli ve problemli evresini atlatmış olmanıza çok sevindim.
Çok büyük geçmişler olsun. Dilerim 'geçmiş, gitmiş olsun'...
Selamlarım ve sevgilerimle...

bayposta

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Ocak 2011
2,029
21,951
Hiç sigara içmediğim halde, sigaradan nasıl nefret ettiğimi arkadaşlarımın çoğu bilir, kokusuna bile tahammül edemediğim, kokuyu alınca nasıl öksürme krizlerine girdiğimi, askerde ciğerlerimde toplanan su birikmesi nedeniyle mi yoksa başka nedenlerden dolayı hiç bir doktorun sende şu hastalık var demedikleri için ben de çok şikayitçiyim. Scanfan arkadaşımıza, abimize geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,449
309,007
Gelmiş geçmiş olur inşallah!
Kardeşim, en yakın zamanda sağlığınıza kavuşacağınız temennisiyle selam ve saygılarımı iletiyorum.

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
913
4,851
İzmir
Sayın Scanfan, öncelikle geçmiş olsun. Yine sağlığınıza kavuşarak aramıza katılmaya devam etmenizi dilerim.
Zaman pek çok şeyi değiştiriyor. Yaşlandırıp, çeşitli sağlık sorunlarını da karşımıza çıkarıyor. Artık genç olmadığımızı adeta hatırlatıyor.
Ne çeşit sağlık sorununuz olursa olsun, tekrar eski sağlıklı durumunuza geri dönmek için ne yapılması gerekiyorsa yapacak azim, sabır, inanç ve bu konudaki bilgi birikimi varsa, hiç korkmayın.
Ben doğru olanı yapacağım deyin ve yapın. Taviz vermeden. Bir bakarsınız belki en yaşlı ama en sağlıklı insanlardan biri olarak şu hayattan huzur içinde ayrılırız.