SAS 200 - Kremlin'in Intikami

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
788
22,462
Ortaokulda Tay Yayinlarinin cikardigi seriyi okumustum. Merhumun anisina son yazdigi ana serideki 200. kitabin kendi hazirladigim cevirisini paylasiyorum.

SAS%20200%20La%20Vengeance%20du%20Kremlin.JPG

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,708
7,420
Buradaki çeviri tekniği nedir?
Program ya da siteye direkt epub'ı yollamak mı? Yoksa yine bir modeli, API'yi lokal kullanmak mı? Hangi modeller, hangi siteler.? Böyle bir kitap çevirilirken...

rasel

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
12 Kas 2010
788
22,462
Kendi hazirladigim bir programim var. Kitabi mantiksal parcalara boluyor ve lokal ya da buluttaki bir LLM'e gonderip cevirisini aliyor ve parcalari birlestiriyor. Once hizli bir model ile hizli ceviri yaptiriyorum. Sonra guclu bir model ile redaksiyon yaptiriyorum. Bunlari paylasmayi dusunmuyorum cunku ulkemizde bununla haksiz menfaat saglayacak insanlar oldugunu biliyorum. Bir de sektor zaten toz duman, uzerine ben de tuz biber ekmeyeyim :)

Bu kitabi bir zarari olmadigi icin paylastim. Kimsenin bu seriyi tekrardan lisans alip Turkiye'de basacagini dusunmuyorum. Biraz nostalji olsun istedim. Cocukken okudugum Enid Blyton ve Gerard de Villiers gibi serilerin tamami arsivimde var. Bunlari arada kendim icin turkcelestiriyorum.