Rusların Yeni Aynasıyla Aydınlık Geceler

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
868
12,161
İstanbul
Rusların Yeni Aynasıyla Aydınlık Geceler

Altı yıl önce Ruslar, Znamya 2 (Bayrak) adlı, 20 metre çaplı bir plastik yansıtıcıyı aydınlatma deneyleri için uzaya fırlatmışlardı.Araç, güneş ışığını geceleyin Dünya'ya yansıtarak kentleri ucuz yoldan aydınlatabilmenin mümkün olup olmadığını deneyecekti. Sonuçtaince plastikten ayna dört kilometre genişliğinde bir şerit boyunca güneş ışığını Avrupa üzerine yansıtabilmişti. Düşüncenin uygulanmasındakibaşarı Rusları bu projeyi geliştirmeye yöneltmiş görünüyor.

Bu ay ortalarında fırlatılacak olan yeni ayna, biraz daha geniş, 25 m çaplı. Adı da Znamya 2.5! Yalnızca 7 mikron kalınlığındaki plastik yansıtıcı,sürekli açık kalabilmek için saniyede 1.5 tur yaparak dönecek. Mir Uzay İstasyonu'ndaki Rus kozmonotlar Gennadyb Padalka ve Sergei Avdeyev, uzaktan kumandayla aynadan yansıyacak ışığıyeryüzünde seçilen hedefler üzerinde birkaç dakika süreyle sabit tutmaya çalışacaklar. Eğer her şey yolunda giderse 24 saatlik deney süresince Avustralya veGüney Amerika'daki bazı kentler kısa bir süre için dolunaydan beş ya da 10 kez daha güçlü bir ışıkla yıkanacaklar.

Bu "parlak" düşünce, Uzay Şöleni Konsorsiyumu adıyla 7 mühendislik kuruluşunun oluşturduğu bir birlikçe geliştirilmiş. Genel müdürVladimir Syromyatnikov, deneyin ileride, 1 500 ile 4 500 km yükseklikteki her biri 200 metre çaplı bir aynalar ordusu kurulmasına yol açacağına inanıyor. Her bir aynanın yansıttığıışığın, bir kenti tümüyle içine alabileceği ve dolunaydan 100 kez daha parlak olacağı düşünülüyor.​

Sky & Telescope, Şubat 1999
=============================
Bilim ve Teknik Dergisi

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,381
7,056

Sayın funghu ;

Burada yazdıklarımdan bir kısmına inanmayan çıkabilir ama gerçek olduğu bilinsin...

1973-1974 yıllarından başlayarak bir "Ütopya-Bilimkurgu" roman tasarlamaya başladım. Çevreme hep sözlü anlattım bazı detaylarını... Bu kadar yıl geçti yazıya dökemedim bir türlü... (bunun için birçok BAHANEM ve nedenlerim var.)

Birçoğu yıllar içinde gerçekleşmeye başlandı....
Yapay zeka (ben organik üretilen düşünen organ olarak tasarlamıştım) , şimdiki yapay zeka verilere hızla ulaşıp (erişip) en alt düzeyde analiz yapıp sunuyor. Üstelik düşünce üretmiyor ; sadece çok geniş alana erişebilme olanağına sahip...
şimdilerde maharetli robotlar (ben organik-metalik değil- robotlar tasarlamıştım.)
insanların insanlardan değil laboraturvarda üretildiği insanlar , laboratuarda sadece insan üretilmiyor insan yedek parçaları da (kalb, sakatlanan organlar vb.) üretilebiliyor...
üretilen insanların tüm toplumun çocuğu olması...
Dünyada gece olmamasının koşulları (ben dünya çevresinde ayna değil de , minik nükleer güneşçikler tasarlamıştım... Elbette ki nükleer filitrelerden geçirilmiş ışık ve ısı dünyaya ulaştırılabilecek halde... )
Tüm dünyanın tek bir olduğu , sınırların , bayrakların , ülkelerin , devletlerin olmadığı , ......
İktidarların olmadığı , insanların yönetilmediği (gerek kalmadığı) ancak CANSIZ MADDELERİN YÖNETİLMESİNE GEÇİLDİĞİ (dikkat sadece insanların yönetilmediği değil hiçbir canlının (hayvan , hatta bitkilerin de) yönetilmediği... Sadece tüm canlılara (insan, hayvan, bitki) zarar verecek canlı-cansızların filitrelendiği...
İNSANLARIN HAYVAN ETİ İÇİN HAYVANIN KATLEDİLMEDİĞİ (et-hayvansal protein gereksinimi için hayvansal proteinin laboratuarda üretildiği (sadece insanlar için değil aynı zamanda hayvanlara da bu üretilmiş (canlıya dönüştürülmeden) hayvansal proteini gerek duyan hayvanlara da verilmesi)
Ayrıca insanların beslenme sistemi (sindirim sistemi de) değişime uğratılmış olacak ...
daha neler , neler tasarlamış ve çevreme detaylı olarak anlatmıştım...
Bir kısmına son eğitim gördüğüm okulda da (bilimin sınırları var mı? konusunda) tüm öğrenci arkadaşlarıma ve öğretmenlerime aktarmıştım (1986-87)...

Bilginize sunulur....