RIAA'dan Gelen Uyarı Mesajı

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Dün foruma kendim çevirisini yaptığım bir çizgi roman yükledim. Bugün RIAA'dan "telif hakkı olan içerik dağıtımı yapıyorsun" diye mesaj geldi. 15 gün içinde geri dönüş yapmazsam dava mı açacaklarmış, neymiş.

Nedir bu? Forumlara yüklenmiş binlerce dosya var. Herkese geliyor mu bu mesaj? Sahte mail mi kullanıyorsunuz? Bildiğim kadarı ile birçok mail sitesi sahte isimlerle açılmış mail hesaplarını kapatıyor.

Telaşlanmalı mıyım?

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Marvel'in 5 Ronin çizgi romanı. Yabancı bir forumdan indirip çevirisini yaptım.

Bu forumda siteye yükleme yapabilmek için yayından sonra 1 sene geçmesi gerekiyor ama gerçekte telif hakkı 1 senede ortadan kalkmıyor. Telif hakkı 250-300 sene kadar ortadan kalkmıyor diye biliyorum. Birçok sanatçının torunları dedelerinin sanat ürünlerinden telif hakkı almaya devam ediyor.

Son düzenleme:

laider

Yeni Üye
17 Şub 2012
12
2
aklımda bazı eserleri çevirmek varken bu konuya rastladım.
sonucu merak ediyorum.

umarım en kısa zamanda çözülür.

not: dosya paylaşırken dosya ismini farklılaştırarak vermekte yarar var.

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,992
23,522
Sarıyer
Yanlış saymadıysam bugüne kadar 37 tane ceviri&balonlama yapıp sanal ortamda paylaştım yine yanlış hatırlamıyorsam hepsini orjinal isimde yanına (çeviri&balonlama) yazarak paylaştım, bu tür bir mail almadım. Başka alan var mı bilmiyorum. Sen Sei veya filmograf gibi gibi yoğun çeviri&balonlama paylaşımı yapan arkadaşalar bu konu da ne der bilmiyorum tabii ki.

Başlıklara Türkçe kelime eklemek çözüm olabilir mi acaba?

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
542
Mesajı ilk aldığımda bir telaşla buraya yazdım. Ve üzülerek söylüyorum ki, Rapidshare'den yüklediğim dosyayı kaldırdım.

Aradan biraz daha zaman geçince birşey fark ettim. Mail bana gelmiş ama mesajın üzerinde yazan mail adresi bana ait değil. Orada yazılı mail adresini bilmiyorum. Ya mesajın üstüne benim mail adresimi bir sebepten dolayı yazmadılar ya da benim profil bilgilerimi kopyalayıp korsan yayın yapan biri bu mailin gelmesine neden oldu.

Her halükarda RIAA'nın takipte olduğunu unutmamak gerekiyor. Ama ben biraz sakinleştim. Açıkçası, RIAA'ın bir Türk vatandaşına nasıl bir müeyide uygulayacağını bilmiyorum. Türkiye'de bu sebeple dava açılmış birisi var mı acaba? Dava açılsa nasıl bir ceza ile yargılanırım, onu da bilmiyorum. Meaupload'ın sahibi gibi direkt hapse atılacağımı sanmıyorum. Neticede, zaten internette yer alan bir dosyanın üzerine Türkçe yazılar ekleyip tekrar internete yükledim. Hepi topu 25-30 sayfalık bir dergi. Bu işten 5 kuruş para da kazanmadım. Guantanamo'ya gideceğimi sanmam.

Limewire'ın sahibi olan kişi şu an Facebook'un ortağı ve elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Dosya paylaşımından dolayı sokakta adam vurmaya henüz başlamadılar.

Dosya isimlerini orijinal isimler olarak vermemekte fayda var. Bizim başımıza bu yüklemelerden dolayı bir bela gelmesi uzun iş. Ama dosyalar silinebilir. Ben sanırım dosya paylaşımına devam edeceğim. Ama dosya isimlerini Türkçe ve ilgisiz isimler olarak vereceğim.

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,039
3,391
Rusya'da kopya microsoft ofice yazılımını kullanan bir vatandaşa 10 yıl hapis cezası verilmişti... Uygulandı mı bilmiyorum...
Şaka bir yana paylaşımın ticari bir kaygı taşımıyor burada... Farzet ki mahallendeki arkadaşlarınla değiş-tokuş yapıyorsun... Gerisi bağlamaz onları... Ama şu gerçeği de görmemezlikten gelmemek lazım: son olaylardan sonra paralı paylaşım depoları bir hayli çoğaldı...Onlar için asıl tehlike buu...:)

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,222
İstanbul-İzmir
Tamamen oltaya geldiğinizi düşünüyorum?
Neden derseniz:
Bir defa dosyanızı ronin diye yükledinizde bir sürü ronin isminde film, kitap ,roman adı var ve sadece benim bildiğim bunlar?
Bana göre birileri taklit yaparak sizle uğraşmak adına mail atmışlar gibime geliyor.
Ciddiye alınması gereken sanal ortam değil reel ortamdır.
Size bir tebligat ulaşmadıktan sonra gerisi boş iş bence.
Neticede hiç birimiz mail adreslerimizi hükümet organlarına bu bizim yasal adresimizdir diye bildirmiyoruz.

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
ben onca şey paylaşıyorum daha böyle bir şey ile karşılaşmadım... ayrıca bence sizden önce o çr yi tarayan kişi ile uğraşırlardı... :)

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
332
size gelen mesaj bir spam mesaj sayın kemikdilli.
Riaa'nın otomatik bilgilendirme mesajı atmaya yetkisi olmadığı gibi, bunu ayrı bir ülkeye yapma olasılığı hiç yok(hemde ingilizce)

eğer suç teşkil ederseniz, rapid'e bildirilir. onlarda paylaşımınızı siler.
zaten hep böyle olmuştur. yüklenilen çoğu paylaşımlar, şikayet üzerine uçurulmuştur. kullanıcıya kesinlikle ilişilmemiştir.

paylaşılan dosya Türkçeleştirilirse ya da kısaltılırsa, onu bile yapamazlar. çünkü bütün paylaşımları tek tek arayamazlar.

sözün özü, ''biz karakoldan arıyoruz, hattınızı teröristler kullanıyor, şu numaraya, şu kadar kontör yükleyin'' diyenlerin ecnebi versiyonu ile karşılaşmışsınız.

Bu arada riaa'nın ''müzik'' ile ilgilendiğinin ve Türkiye'de ki müyap'a eş değer olduğunu hatırlatayım.

hayemyes

Yeni Üye
23 Nis 2012
13
8
Kanada
RİAA uyarı

Size yollanılan mesaj palavra, ya virus veya bir 'malware'. Sakın 'Attachment' a tıklamayınız. Buna ait İnternet'te bir takım yazılar ve açıklamalar var. Bunlardan biri:

Spoofed RIAA Notification Includes Trojan
February 16, 2012 | Author Malware Survival

This morning some of our readers are reporting a spoofed email that claims to be from RIAA! The Message is kind of funny actually!

The Subject: Notification of copyright violation. It tells the user to “Please see the attachment to this message for illicit Internet traffic details.”

The attachment is Trojan Payload that phones home to a Russian Site!

———————————————————————————
Malware Identified:

Internet traffic report.zip (Internet traffic report.exe)
Troj/Agent-UPR
Troj/Bredo-QI

Received: from qnx.mdrost.com ([Thu, 16 Feb 2012 22:44:27 +0800])
by smtp-server1.cfdenselr.com with QMQP; Thu, 16 Feb 2012 22:44:27 +000

From: “RIAA” <LexiRobinsons@riaa.com>
To: <jaynnette22@yahoo.com>
Cc: <jxxxx312nny_girl102@yahoo.com>,
<jxxxn4333_0609@yahoo.com>

Subject: Notification of copyright violation.

Dear ja111y22@yahoo.com, hereby we notify you that your IP address has been identified as distributing copyrighted content. Please see the attachment to this message for illicit Internet traffic details. Failure to respond to this message within 14 days will result in copyright infringement accusation and standard legal procedures.

Recording Industry Association of America (RIAA)
1330 Connecticut Avenue NW Suite 300
Washington, DC 20036
tel: 202-775-0101
fax: 202-775-7253

Google'da şu cümleyi yazın, karşınıza birçok açıklamalar çıkacaktır: riaa notification of copyright violation spam

Korkacak birşey yok...

Son düzenleme: